18 / 05 / 2024

Otomobilde büyük muamma! Zam mı, indirim mi?

Otomobilde büyük muamma! Zam mı, indirim mi?

Otomobil sektörü aralık ayında fiyatların yüzde 6 arttığını bildirirken, TÜİK ise yüzde 2,77 düştüğünü açıkladı. Peki hangisi doğru? Otomobil fiyatları gerçekten aralık ayında düştü mü yoksa zamlandı mı?



1 OCAK’TA YÜZDE 5 ZAM DAHA GELDİ

Konuyla ilgili Sozcu.com.tr’ye konuşan bir otomotiv markasının Türkiye Müdürü, “Otomobil fiyatlarında TÜİK’in verisine yansıyacak bir indirim olmadığını, hatta ÖTV matrah düzenlemesi sonrası fiyatların arttığını ve geçtiğimiz seneyi yüzde 150 zamla kapayan sektörün, yeni yıla da yüzde 3-5 aralığında yeni zamlarla girdiğini bildirdi.

Otomobilde büyük muamma! Zam mı, indirim mi?

“ŞU AN 100 BİRİM OLAN OTOMOBİL FİYATININ 150’YE ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORUM”

Satılan 2023 model otomobillerin piyasaya girmesiyle yeni fiyat artışları yaşanacağını da kaydeden yetkili,“Enflasyonda yaşanan artışın bu şekilde devam etmesi halinde, döviz kurundaki baskılama da bir süre sonra tutulamaz olacak. 2023 Yeni yılla beraber şirketlerin giderleri de arttı, bunu tolere etmek için kendileri de zam yapacak. Önümüzdeki mayıs, haziran gibi de şu an 100 birim olan otomobil fiyatının minimum 150’ye çıkacağını tahmin ediyorum.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön