25 / 08 / 2024

Otomobil alacaklar dikkat! Hangi markalar bugün zamlanıyor?

Otomobil alacaklar dikkat! Hangi markalar bugün zamlanıyor?

Yeni yılın daha ilk saatlerinde neredeyse iğneden ipliğe her türlü ürün ve hizmetin fiyatı artarken, otomotiv sektörü ise 2023 fiyatlarını belirlemek için hafta sonu zam mesaisi yaptı.



Konuyla ilgili konuşan otomotiv veri analiz şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, hafta sonu ekip olarak markalarla yaptıkları görüşmeler ve analizler sonucunda bu hafta yapılacak zam oranının ortalama yüzde 4 civarında olduğunu bildirdi.

 

Çeşitli marka temsilcileri ise, otomobil fiyatlarının yıla zamla başlamasının en önemli nedenlerinden birinin aralık ayında Euro kurundaki yükseliş olduğunu vurguladı.  Öte taraftan küresel ölçekte yaşanan enflasyon ve enerji krizi üretim maliyetlerini artırdığı için yurt dışından gelen araçların fabrikadan çıkış maliyeti de artmaya devam ediyor.

Renault Nissan, Dacia, Fiat, Peugeot, Citroen ve Opel gibi markaların bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, birçok markalanın zam oranlarını fiyatlara tek seferde yansıtmadığını hatırlattı.

Otomobil alacaklar dikkat! Hangi markalar bugün zamlanıyor?

Gülan, “Kısa süre önce 17.8 TL civarında olan euro kuru son haftalarda 20 TL’nin üzerine çıktı. Zamlarda bunun etkisi var. Diğer yandan, üretim maliyetlerindeki artış fiyatlara yansıyor. Yurt dışından gelen araçların fabrikadan çıkış fiyatlarında artışlar yaşandı” diye konuştu.

Enerji maliyetlerindeki artışın fiyatlara yansıdığını hatırlatan Gülan ayrıca, lojistik maliyetleri azalsa da hammadde fiyatlarınında yükseldiğini ve ikisinin etkisiyle fiyatlar arttığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön