13 / 05 / 2024

Özel sağlık sigortası yaptırmanın püf noktaları neler? Doğru seçimin sırrı detaylarda gizli

Özel sağlık sigortası yaptırmanın püf noktaları neler? Doğru seçimin sırrı detaylarda gizli

Günümüzde hastalık ve kaza gibi istenmeyen durumlara karşı hazırlıklı olmak için özel sağlık sigortası yaptırmak önemli bir ihtiyaç. Ancak özel sağlık sigortası yaptırırken de dikkatli olmakta yarar var.



BU KRİTERLERE DİKKAT EDİN!

TEMİNATLAR: Sigorta şirketlerinin sunduğu özel sağlık sigortası poliçelerinde bakmanız gereken en önemli husus; teminatlar. Yani yatarak ve ayakta tedavi gibi ana teminatların yanı sıra başka hangi teminatlar sağlanıyor? Örneğin; doğum teminatı, ambulans hizmetleri, tedavi öncesi veya sonrası hizmetler, 7 gün 24 saat tıbbi destek ve günlük bakım hizmetlerinin yanı sıra bazı poliçelerde check-up gibi ek teminatlar da yer alıyor. Dolayısıyla poliçe satın alırken size sunulan teminatların ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığından iyice emin olun.

Özel sağlık sigortası yaptırmanın püf noktaları neler? Doğru seçimin sırrı detaylarda gizli

TEMİNAT LİMİTİ VE KATILIM PAYI: Hastane giderlerinin toplamda ne kadarı sigorta şirketi tarafından karşılanacak? Teminat limitleri ve poliçe sahibinin ödeyeceği katılım payı oranı nedir? Çünkü özel sağlık sigortaları hastane masraflarının belirli bir bölümünü karşılıyor. Sağlık durumuna bağlı olarak teminat limitleri değişebiliyor. Katılım payının da düşük olması önemli. Çünkü katılım payı ne kadar düşük olursa sigortalının cebinden de o kadar az para çıkıyor.

 ANLAŞMALI HASTANELER: Özel sağlık sigortası poliçesinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden birisi de anlaşmalı hastaneler listesi. Düzenli olarak gittiğiniz hastane ve doktorların bu listede olup olmadığını kontrol edin.

BEKLEME SÜRESİ: Sigorta kapsamındaki bazı hastalıklar için belirlenen birkaç aylık bekleme süresi olabiliyor. Bu süre de şirketten şirkete farklılık gösterebiliyor.

HASARSIZLIK İNDİRİMİ: Oto sigortalarında olduğu gibi özel sağlık sigortalarında da hasarsızlık indirimi bulunuyor. Sigorta şirketleri, yıl içerisinde herhangi bir hasar talebinde bulunmayan yani poliçesini çok fazla kullanmayanlara yönelik hasarsızlık indirimi uyguluyor. Bu indirim miktarı da şirketler arasında değişkenlik gösteriyor.

YENİLEME GARANTİSİ: Sağlık sigortalarındaki en dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi. Ömür boyu yenileme garantisi müşteriler açısından önemli bir ayrıntı. Bu süre de şirketten şirkete farklılık gösteriyor.

ÖDEME SÜREÇLERİ: Sigorta şirketlerinin hasar ödeme süreçleri ve ilgili prosedürler de önemli. Hasar ödeme şartlarının az olması, provizyon ve diğer işlemlerin çok fazla efor harcamadan kısa sürede gerçekleşmesi sigortalılar açısından daha zahmetsiz bir süreç demek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön