06 / 05 / 2024

Özel sektör asgari ücrete zam oranlarını açıklamaya başladı! İşte Temmuz'da hesaplara yatacak maaş miktarı

Özel sektör asgari ücrete zam oranlarını açıklamaya başladı! İşte Temmuz'da hesaplara yatacak maaş miktarı

Asgari ücrete zam beklentisi son günlerde işçi ve işveren kesimi tarafından yakından izlenen konuların başında geliyor. Asgari ücretin alım gücündeki erime Temmuz'da ek zam tartışmalarını gündeme getirdi. Hükümet enflasyon farkını maaşlara yansıtacak.



"ASGARİ ÜCRET 6 BİN 114 LİRA OLDU"

Türkiye’nin önde gelen çelik profil üreticisi Kocaer Çelik de temmuz ayında çalışanlarına zam yapacağını açıkladı. Şirkette yaklaşık bin kişinin çalıştığını belirten Kocaer Çelik Başkanı Hakan Kocaer, “1 Temmuz itibarıyla yeni zam politikamızı açıklayacağız. Şimdiden rakam vermek istemiyorum. Ancak artış yüzde 20’nin altında olmaz” diye konuştu.

TAYAŞ Gıda da çalışanlarına gönderdiği mailde, "Çalışanlarımızın üzerinde ekonomik yükü hafifletmek amacıyla 5 bin 4 TL olan brüt asgari ücreti 6 bin 114 TL'ye çıkardık” denildi.

550 kişinin çalıştığı ve bünyesinde Montero, Verano ve Arven ilaç firmalarını bulunduran Toksöz Grup da çalışanlarının maaşlarına temmuz ayından itibaren 1.000 lira daha artış yapacağını duyurdu.

Denizli’de faaliyet gösteren Sümerciler Elyaf ve Oğuz Döngel Tekstil Dış Ticaret A.Ş. sahibi Oğuz Döngel de tekstil fabrikalarında çalışan personelleri için asgari ücreti net 6 bin TL’ye yükselttiğini açıklamıştı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön