05 / 07 / 2024

Özgür Demirtaş'tan alım gücüyle ilgili dikkat çeken yorum

Özgür Demirtaş'tan alım gücüyle ilgili dikkat çeken yorum

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özgür Demirtaş, "Enflasyon problemi çözülmedi. Hafif düşecek rakamlar bizleri kandırmasın." ifadelerini kullandı.



NEBATİ'DEN 'KUR KORUMALI' AÇIKLAMASI

ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Hazine destekli KKM hesaplarında yenileme oranının yaklaşık yüzde 70 olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine tarafından desteklenen KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Nebati, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Hazine destekli KKM hesaplarında yenileme oranının yaklaşık yüzde 70 olduğunu söyledi.

Nebati “KKM uygulaması olumsuz jeopolitik gelişmeler, küresel finansal koşullardaki sıkılaşma, euro-dolar paritesindeki gelişmeler ve arz güvenliğine ilişkin yaşanan tüm sorunlara rağmen finansal istikrarın sürdürülmesinde etkin rol oynamıştır. Bu uygulamanın döviz kuru dalgalanması ve diğer makroekonomik göstergeler üzerindeki olumlu etkileri dikkate alındığında maliyeti sınırlı kalmıştır” dedi.

Nebati sözlerine şöyle devam etti:

“Borç stokunun yapısını iyileştirmek için yurt içi borçlanmada Döviz cinsi senetlerin payı azaltılmıştır. Bu çerçevede, 2022 yılında yurt içi döviz cinsi borçlanmalar azaltılmış, Türk Lirası cinsi borçlanmaya ağırlık verilmiştir. Piyasa koşullarına bağlı olmakla birlikte, önümüzdeki yıl da yurt içinde döviz cinsi borçlanmanın payını azaltmaya devam edeceğiz”

 Özgür Demirtaş tan alım gücüyle ilgili dikkat çeken yorum

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Kasım 2022 tarihinde saat 19.35'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.49 Türk Lirası, euro 18,77 Türk Lirası, altının gramı ise bin 40 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer'den çok konuşulacak dolar uyarısı!

İslam Memiş'in 'perşembe' ısrarındaki gram altın gerçeği!

Kredi ve kart borcu olanlar bu habere dikkat! Borçlarınızı yapılandırdığınızda...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön