11 / 05 / 2024

Paylaşımlı ev kiralama dönemi başladı! Ev sahiplerine ekstra gelir sağlıyor

Paylaşımlı ev kiralama dönemi başladı! Ev sahiplerine ekstra gelir sağlıyor

İstanbul gibi büyük şehirlerde aylık 10 bin liraya yaklaşan konut kiraları ve her yıl artan üniversite kontenjanları, evlere yönelik oda kiralama talebini arttırdı. Maddi açıdan zorlanan aileler de boş odalarını kiralayarak yeni gelir yaratmaya başladı.



Paylaşımlı ev kiralama dönemi başladı! Ev sahiplerine ekstra gelir sağlıyor

GEÇİM SIKINTISI BU MODELE İLGİYİ ARTTIRIYOR

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, evinin bir odasını kiraya vermenin eskiden beri uygulanan bir model olduğunu ancak geçim sıkıntısından dolayı son yıllarda ailelerin de bu modeli seçmeye başladığına dikkat çekti.

Diğer taraftan kiracıların da yanına alt kiracı almaya başladığını ekleyen Aşa, “Müşterek tutmak yerine yanına almaya başladı. Genellikle merkez ilçelerde daha yaygın. Öğrenci için de fiyatlar daha uyguna geliyor. Bu nedenle yüzde 5’ten yüzde 10’a çıktı. Bu uygulama bir müddet daha devam eder” yorumunda bulundu.

“EV SAHİPLERİ İÇİN ÇOK MANTIKLI”

Realtyplus Türkiye Kurucu Ortağı Özhan Carda da, evlerde oda oda kiralama sisteminin giderek daha fazla görülmeye başladığını vurgulayarak, “Örneğin ofisimizin olduğu Kavacık’ta üniversitelere yakın birçok villa alt katlarını oda oda öğrenciye kiralıyor. Ev sahipleri için çok mantıklı, böylece ihtiyaç fazlası odalarını değerlendirebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ BUNLARLA UĞRAŞACAK”

Yakın zamanda bu evlerin kira sözleşmeleriyle ilgili konuların gündeme geleceğini belirten Tolga İdikat, “Ev sahibi olarak kim kime karşı ne kadar sorumlu, çünkü evi paylaşan kişiler birbirini tanımıyor da olabilir. Faturalar, aidatları kim ödeyecek gibi problemler var. Dolayısıyla önümüzdeki dönem gayrimenkul sektörü bunlarla da uğraşıyor olacak.” dedi.

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Moody’s’ten Türkiye açıklaması: Büyüme 2,5’e gerileyecek

Bakan müjdeyi verdi! %13,5’den kredi kullandırılacak


Geri Dön