12 / 05 / 2024

Pazar fiyatlarında beklenmedik gelişme! Sebze ve meyve artık pazarda…

Pazar fiyatlarında beklenmedik gelişme! Sebze ve meyve artık pazarda…

Pazar fiyatlarında düşüş var mı? Vatandaşlar pazardaki sebze ve meyve fiyatlarını merakla araştırıyor. İşte merak edilen detaylar!



SEBZE VE MEYVE FİYATLARI DÜŞTÜ MÜ?

Sebze ve meyve fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Son zamanlarda artan enflasyon nedeniyle artan gıda fiyatlarıyla ilgili heyecan verici bir gelişme yaşandı. Yerli üreticilerin mahsulleri tezgâhlara gelmeye başladı. Bundan dolayı sebze fiyatları düşmeye başladı.

İşte sebze ve meyve fiyatlarına dair tüm detayları...

Yerli üreticilerin sebze ve meyveleri pazar tezgâhlarında boy göstermeye başladı. Ürünler bollaştıkça da fiyatlar düşmeye başladı. Üreticiler ise bu düşüşün 1 ay süreceğini, daha sonra yeniden yükseleceğini, çiftçinin masrafları azaltılmadığı sürece ürünlerin fiyatlarının daha çok artacağını söyledi.

Sinop Kapalı Pazaryeri esnafı Oğuzhan Yıldırım, “Bafra, Çarşamba, Amasya çiftçilerinin yerli ürünleri gelmeye başladığı için düşüşler var. Bu yerli biber, patlıcan, domates gibi ürünlerde düşüş yaşanacak, 7 ile 8 TL bandına düşebilir. Ama bu kısa bir süreç, 1 aylık bir sürede düşecek. Sonra tekrar bu rakamlar 20-25 seviyelerine çıkar” dedi.

Fiyatların tekrar yükselmemesi için de çiftçinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Çiftçinin buna ihtiyacı var. En büyük düşürmeleri gerekenlerden birisi de gübre. Biz birçok şeyi ihraç eden insanlarız. Tohumculuk bitti Türkiye’de, belli kısımlar yapıyor bazı şehirlerde onun dışında kalmadı” diye konuştu.

Pazar esnaflarından biri olan Samet Esen, “Patatesi geçen hafta 12,5 TL’ye sattık, bu hafta 10 TL diyoruz. Ama yine zam gelecek, Perşembe günü yine aynı fiyata çıkacak. Şimdi bir tek yerden mal çıkıyor, Afyon, Amasya bu da Türkiye’nin ihtiyacını karşılamıyor, ufak ihracat oluyor onun için fiyatlar bu kadar yüksek” dedi. İstanbul’dan memleketine döneceğini söyleyen Bülent Keskin, “İstanbul’a göre burası daha cüzi, daha uygun. Üretim konusunda burası daha yüksek, İstanbul’dan gelme sebebimiz hayat pahalılığı. Orada çok yüksek olduğu için buraya gelmekte bulduk çareyi. Yine arkadaşlarımız, tanıdıklarımız memleketlerine dönüş yapmaya başladılar” dedi.

Benzin fiyatı ne kadar oldu? Benzin ve motorine indirim var mı? 20 Temmuz akaryakıt fiyatları!

Bedelli askerlikte şaşırtan değişiklik! Herkes bunu bekliyordu!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 20 Temmuz Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön