13 / 05 / 2024

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Perili Köşk’ olarak adlandırılan 116 yaşındaki tarihi Ragıp Paşa Köşkü satıldı…



NEDEN PERİLİ KÖŞK DENİYOR?

Söylentilere göre Ragıp Paşa'nın çocukları mirasına sahip çıkmadığı için, köşk defalarca el değiştirmiş. Bir dönem Sıtkı Çiftçi'ye ait olan köşk, çeşitli nedenlerle kullanılsa da günümüzde tamamen bakımsız halde, insanların perili olduğunu düşündüğü bir yapı haline gelmiş.

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

DÖNEMİNİN EN DEĞERLİSİ…

Tarihi köşke ilişkin açıklamalarda bulunan sanat tarihçisi Almila Yasemin Aktürk, Ragıp Paşa Köşkü'nün döneminin çok önemli bir sivil yapı örneği olduğunu söyledi.

Aktürk, kentin içindeki bu tür kıymetli yapıların, hem bölgenin hem de kentin değerini artırdığını ifade etti.

Bu sebeple köşkün korunmasının önemine dikkati çeken Aktürk, "Bu noktada sadece devlet kurumlarının değil aynı zamanda tüm sivil girişimlerin, bu köşkün hem korunması hem sürdürülebilir olması hem de gelecek nesillere aktarılması anlamında çok önemli bir görevi var." dedi.

Rakam belli oldu! Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşı Ocak ayı hesaplaması…

Bugün dolar,euro, sterlin ne kadar oldu? Bugün dolar fiyatı kaç TL oldu? 2 Eylül Cuma dolar, euro ne kadar?

Altında kritik seviye açıklandı! Bu rakamı görürse….


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön