05 / 05 / 2024

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

Rusya – Ukrayna Savaşı ile bir çıkmaza giren petrol için dünyaca ünlü kuruluşlar, tahminlerini açıklamaya devam ediyor. 2022 yılı sonu ve 2023 yılında petrol fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar…



FİTCH RATİNGS

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2022 yılı için Brent tipi ham petrolün varil fiyatının 105 dolar olacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Fitch Ratings, önümüzdeki sene Brent petrolün varil fiyatının,100 doları göreceğini iddia etti.

S&P GLOBAL RATİNGS

Aynı zamanda, S&P Global Ratings ise Brent türü petrol fiyatının 2022 yılı içince varil başına 106 dolar ve önümüzdeki yıl 90 dolar olacağı yorumunda bulundu.

EIA

EIA'nın yayımlanan, Temmuz 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu’nda ise 2022 yılı için Brent türü ham petrolün varil fiyatının 104 dolara çıkacağı, önümüzdeki yıl ise 94 dolara kadar düşeceğini paylaştı.

CİTİGROUP

Citigroup ise tahminini Brent türü ham petrolün 2022 yılı sonuna kadar varil başına 65 dolara düşmüş olabileceğini ve talebi felce uğratması beklenen resesyon olursa 2023 sonuna kadar 45 dolara kadar düşebileceğini açıkladı.

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.15’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,59 Türk Lirası, euro 17,98 Türk Lirası, altının gramı ise 957 Türk Lirası değerinde.

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın

İşsizlik maaşına rekor zam geldi! Başvurana 5.137 lira ödenecek

Ünlü ekonomist İslam Memiş altının rekor kıracağı tarihi açıkladı! Güvenli yatırım şeklini duyurdu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön