27 / 04 / 2024

Petrolü hareketlendirecek hamle: Tam 10 milyon varil!

Petrolü hareketlendirecek hamle: Tam 10 milyon varil!

ABD Enerji Bakanlığından yapılan son açıklamada, ham petrol tedarik etmek için 10 milyon varile kadar yeni bir satış bildiriminin yayımlandığı kaydedildi. Öte yandan brent petrolün varil fiyatı, günü 91,35 dolar seviyesinde tamamladı.



PETROLDE DOLAR BASKISI SÜRÜYOR

Petrol fiyatları, küresel petrol arzı ve talebine ilişkin haber akışlarıyla dalgalı seyir izlemeye devam ediyor.

Bununla birlikte geçtiğimi cuma günü 92,66 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, hafta açılışını 91,35 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.29 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,04 azalarak 91,31 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 84,53 dolardan alıcı buldu.

Almanya, cuma günü enerjide arz güvenliği için Rus petrol devi Rosneft'in Alman yan kuruluşu Rosneft Almanya'ya kayyum atadığını ilan etmişti.

PİYASALARDA ARZ BASKISI BEKLENTİSİ

Öte yandan uzmanlar, 5 Aralık'ta başlayacak Avrupa Birliği'nin Rusya ham petrolüne yönelik kısmi ithalat yasağının da piyasalarda arz baskısı oluşturduğunu tahmin ediyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başından itibaren Avrupa Birliği tarafından kabul edilen en büyük yaptırımlardan biri olan 6'ncı yaptırım paketi, temmuz ayı başında onaylanmıştı. Bu kapsamda, Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol tedarikini 5 Aralık, rafine ürün tedarikini ise 5 Şubat itibarıyla tamamen kesmeyi planlayan Avrupa Birliği ülkelerinin yeni tedarikçi arayışı da devam ediyor.   

8 ayda 16,1 milyar dolar kazandırdı! 

Bu araca Türkiye’de sadece 100 kişi binebilecek 

 Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön