28 / 04 / 2024

Petrolün fiyatı her geçen gün düşüyor! Akaryakıta indirim mi gelecek?

Petrolün fiyatı her geçen gün düşüyor! Akaryakıta indirim mi gelecek?

Brent petrolün varil fiyatında 19 Eylül’de güne başlangıç rakamları belli oldu. Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 91,31 dolardan işlem görmekte. İşte detaylar…



Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başından beri AB tarafından kabul edilen en büyük yaptırımlardan biri olan altıncı yaptırım paketi, temmuz ayının ilk günlerinde onaylanmıştı. Bu kapsam bütününde Rusya'dan deniz yolu ile ham petrol tedarikini 5 Aralık, rafine ürün tedarikini ise 5 Şubat itibarı ile tamamen kesmeyi planlamış olan AB ülkelerinin yeni tedarikçi arayışı devam etmekte.

Talep tarafında ise Çin'de Kovid-19 yaptırımları bazı şehirlerde gevşetilmesi küresel petrol talebi ile ilgili endişeleri kısmen hafifletti.

Ağır sanayi ve çip endüstrisinin yoğun bir şekilde yer aldığı Chengdu eyaletinde Kovid-19 kapsamı dahilinde uygulanan sokağa çıkma yasağı bitirilerek  tedbirler hafifletilirken, aynı gün içerisinde Liaoning eyaletinin liman şehri Dalian'da da kısıtlamalar tamamen kaldırıldı.

Tüm bunların yanında, ABD başta olmak üzere bütün merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında agresif faiz artırımlarını devam ettireceği bu durumun da ekonomileri resesyona götüreceği ile ilgili endişeler ise fiyatları aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor.

Brent petrolde teknik şekilde 91,45 ile 91,77 dolar aralığının direnç, 91,13 ile 90,81 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Petrolün fiyatı her geçen gün düşüyor! Akaryakıta indirim mi gelecek?

EYT’de yaş indirimi mi geliyor? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

Doğal gaz faturasına yüzde 80 destek! 100 liralık faturanın 20 lirasını vatandaş ödeyecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön