23 / 05 / 2024

Petrolün varili 135 doları gördü! Benzine, dizele ve LPG'ye korkunç zam kapıda!

Petrolün varili 135 doları gördü! Benzine, dizele ve LPG'ye korkunç zam kapıda!

Petrol fiyatları ile ilgili yaşanan yeni gelişmelere göre brent petrolün fiyatı Rus petrolüne ambargo endişeleriyle 140 dolara yaklaştı...



Fiyatlar neden arttı?

Söz konusu fiyatlardaki yükselişte, son zamanlarda gündemden düşmeyen Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımları, Rusya'dan gelecek olası karşı yaptırımların arz tedarikini sekteye uğratacağı endişesi ve ABD ile Avrupalı ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı masaya yatırdıklarına dair haberler de etkili oldu.

Petrolün varili 135 doları gördü! Benzine, dizele ve LPG ye korkunç zam kapıda!

Rus petrolüne ambargo planı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı konuştuklarını belirtmişti.  Bloomberght'nin aktardığına göre, Amerikan NBC kanalında yayımlanan "Meet the Press" programında önemli açıklamalar yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, enerji fiyatlarının yükseldiği bu zamanlarda Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını masaya yatırdıklarını kaydetti. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Rusya'nın ülkelerimize petrol satışını yasaklamayı Avrupalı ortaklarımızla aktif bir şekilde tartışıyoruz. Ancak aynı zamanda küresel petrol arzını istikrarlı şekilde sürdürme konusunu da görüşüyoruz." 

 

Akaryakıt fiyatlarındaki zam hız kesmiyor! Bu gece de...

Akaryakıt fiyatları son 1 ayda 200 lira arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön