05 / 05 / 2024

Prefabrik evler neden ucuz?

Prefabrik evler neden ucuz?

Prefabrik evlerin fiyatı, diğer betonarme yapılarla kıyaslandığında ucuz bulunabilir. Buna etki eden pek çok kriter bulunmaktadır. İşte o kriterler!



PREFABRİK EVLER NEDEN UCUZ?

Prefabrik evlerin yapımında kullanılan malzemeler normal betonarme evlerde kullanılmamaktadır. Farklı malzemelerin kullanıldığı prefabrik evlerde çeliğin, strüktürün kalitesi ya da kalınlığı gibi bazı kriterler, bu yapıların fiyatını belirlemede etkilidir. Bununla beraber prefabrik evler, diğer beton evler ile özellikle karşılaştırılınca en ekonomik seçeneklerden biridir. Oda sayısı, boyut, iç aksam kalitesi gibi özelliklerin belirlediği sınırlarda betonarme yapılara göre yarı fiyatına dek daha ucuz olabilirler. Aynı zamanda cephede buna ek olarak ısı ve ses yalıtımı için kullanılan malzemeler fiyatı etkileyen kriterlerden bazılarıdır.

PREFABRİK YAPI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Prefabrik evler üç farklı materyalden yapılmaktadır. Beton prefabrik, çelik prefabrik ve ahşap prefabrik olmak üzere. Bu 3 ayrı prefabrik yapı arasında farklılıklar bulunmaktadır. Onlarda şunlardır; sağlamlık, uzun ömürlülük ve bakım açısından bakıldığı zaman, beton dayanıklıdır ve bakım gerektirmez. Bunun yanında 100 yıldan fazla kullanılabilir. 50 yıl önce üretilen beton prefabrik evler hala kullanılmaktadır.

PREFABRİK EV KREDİSİ NASIL ALINIR?

Prefabrik ev kredisinin olup olmadığı araştırılan konular arasındadır. Prefabrik evler, doğaya dönmek ve kendi evini yapmak isteyenlerin daha düşük maliyetle yazlık veya yayla evi sahibi olduğu yapılardır. Uzun süreli ev inşaatı ile uğraşmak istemeyenler, bu şekilde acil barınma ihtiyacını karşılayabilir. Prefabrik ev kredisi bulunmaktadır. Hem de konut kredisine göre daha kısa vadede ödenebiliyor olması, hem de borçlanmanın çok daha düşük tutarlarda olmasından dolayı, prefabrik yapılar tercih ediliyor. Hesaplama yaparsak da 60-70 bin TL gibi bir kredi karşılığında, bir prefabrik eve sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra prefabrik yapılara özel kredi seçenekleri sunan bankaların kampanyaları ile düşük faiz ücretlerinden de faydalanma olanağı bulunuyor.

PREFABRİK EV İÇİN KREDİ VAR MI?

Prefabrik ev için kredisini her banka vermemektedir. Bankaların bu kredilere dair şartları değişkenlik göstermektedir. Prefabrik evler için kullanılacak kredilerin faiz oranlar genellikle yüzde 2 civarındadır. Bu kredi oranları değişkenlik göstermektedir.

Prefabrik yapı çeşitleri nelerdir?

Prefabrik evlerin metrekaresi kaç paradır?

Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir?


Geri Dön