28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Haluk Görgün Kimdir?

Prof. Dr. Haluk Görgün Kimdir?

Prof. Dr. Haluk Görgün kimdir? Prof. Dr. Haluk Görgünün mesleği nedir? Prof. Dr. Haluk Görgün nereden mezundur? İşte detaylar!



HALUK GÖRGÜN KİMDİR?

Prof. Dr. Haluk Görgün, 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gözlerini açtı. Lisans ve beraberinde yüksek lisans eğitimini de Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yaptı. Doktora eğitimini de ABD’de Rensselaer Polytechnic Institute’da 2003 yılında bitirdi. İşte Haluk Görgün’ün eğitimine dair detaylar;

Yaptığı doktoradan hemen sonra ise University of Connecticut’ta 2004-2005 yıllarında doktora sonrası bilimsel çalışmaları olmuştur. 2005 yılına gelindiğinde ise bu yıldan itibaren 2008 yılına kadar yardımcı doçent olarak görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 2008 yılında doçent ünvanını alarak 2013 yılında profesör olmuştur. Bölüm Başkanlığı süresince de pek çok lisansüstü programının kuruculuğunu yaptı. Görgün, 2013 yılına geldiği zaman Türkiye Bilimler Akademisi Asosye üyesi olarak seçilmiştir. Görgün, aynı zamanda 2014 -2018 yılları arasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü olarak da görev yapmıştır. Rektörlüğü sırasında ise 2015, 2016, 2017 yılı ve 2018 yılında Yılın Rektörü seçildi.

Bilişim Vadisi’nde Yönetim Kurulu üyeliğini de yapan Haluk Görgün, TÜBİTAK ve YÖK’te de pek çok komisyon ve kurulda görev aldı. Görgün, kurulmasında katkısı olan Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı ve OSTİM Teknik Üniversitesi gibi kurumlarda mütevelli heyeti üyeliğini de yapmıştır. Haluk Görgün, ilk kez 2017 yılında Genel Kurul kararı ile ASELSAN Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2 Nisan 2018 tarihinde yapılan ASELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyesi olarak yeniden seçildi ve aynı gün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak ataması yapıldı

17 Nisan 2018 yılında Yönetim Kurulu toplantısında, Prof. Dr. Haluk Görgün’ün Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ile 27 Nisan 2018 yılından başlayarak ASELSAN Genel Müdürü olarak göreve başlamasına karar verildi.

HALUK GÖRGÜN EVLİ Mİ?

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, evli ve iki çocuk babasıdır.


Geri Dön