29 / 04 / 2024

Propin: İstanbul A sınıfı ofis stoğu 4 milyon metrekareyi aşacak!

Propin: İstanbul A sınıfı ofis stoğu 4 milyon metrekareyi aşacak!

İstanbul Ofis Pazarı her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ofis alanında uzmanlaşmış Propin Property Investment Consultancy, İstanbul Ofis Pazarı’daki büyümeyi analiz ettiği bir çalışma hazırladı



Bu çalışmada, Merkezi İş Alanı (MİA), MİA Dışı – Asya ve MİA Dışı – Avrupa’daki ofis bölgelerinin sayısının yakın gelecekte Kağıthane, Ataşehir ve Kartal’ın katılımıyla on ikiden on beşe çıkacağının altını çiziyor.

  

Propin, 2011 sonu itibariyle İstanbul’un on iki ofis bölgesinde toplamda yaklaşık 2,6 milyon metrekare A sınıfı ofis bulunduğunu belirtiyor. 2014 sonuna kadar arza katılacağı lanse edilen projelerle stokun minimum 4 milyon metrekareye ulaşacağı görülüyor . Propin, bu büyümeye ek olarak henüz lansmanı yapılmamış projelerin de hayata geçmesiyle, A sınıfı ofis stokunun 4 milyon metrekarenin üzerine taşınacağı öngörüyor.


Propin’in 2014 yılsonu tahminine göre, pazara katılacak A sınıfı ofis stokunun %41’lik kısmı MİA’da (Merkezi İş Alanı) yer alıyor. Bu durum, özellikle Büyükdere Aksı’nda rekabetin artacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor. 


Stoka yeni katılacak A sınıfı ofis binalarının %24’ü yeni gelişen Kartal, Ataşehir ve Kağıthane Bölgeleri’nde yer alacak Yeni gelişen bu bölgeler, diğer bölgelerle rekabetçi şartlar sunacağı tahmin ediliyor.



Geri Dön