17 / 05 / 2024

PTT'ye gidenlere 650 lira ödeme yapılacak! Üstelik geri ödemesiz! Başvurular başladı…

PTT'ye gidenlere 650 lira ödeme yapılacak! Üstelik geri ödemesiz! Başvurular başladı…

Ekonomik sıkıntı yaşayani ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çok sayıda destek programı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan destek ödemelerine dair detaylar merak ediliyor. İşte büyün ayrıntılar…



Devletin her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu ifade eden Derya Yanık yazılı açıklamada bulundu. 2022 yılının kasım ayında da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek Paketi ödemeleri hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, 2 buçuk milyon vatandaşa 3,2 milyar liralık destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Devletten elektrik desteği alan 3 milyon ailenin 666 milyonluk ödemesi yapıldı, doğalgaz ödemesi de bu hafta ödeniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık milyonların merak ettiği sorulara cevap vererek "450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükselttik. Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde hanelerde bulunan çocuk sayısına göre aylık 350 lira ile 650 lira aralığında olacak. 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıyacak.” dedi.

Aile Destek Paketi için başvuruda aranan şartlar şu şekilde sıralanabilir:

Aile Destek Programına başvuran kişinin Türk vatandaşı olmaması, yerleşim adresinin yurt dışında olması ve 18 yaşından küçük olması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacak.

Bunun dışında ihtiyaç sahibi olan her vatandaş bu yardım programına başvurabilir.

Ayçiçek yağında daha önce görülmemiş fiyat! A101’de Yudum ayçiçek yağı 35 lira! İşte 27 Kasım 2022 fiyat listesi…

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

EYT bekleyenlerin kabusu olan o konu da çözüldü! İşte milyonları sevindirecek o düzenleme…


Geri Dön