27 / 04 / 2024

Putin Kırım'ı bir eğlence ve ticaret merkezine dönüştürmeyi planlıyor!

Putin Kırım'ı bir eğlence ve ticaret merkezine dönüştürmeyi planlıyor!

Putin'in Kırım'dan Singapur yaratma planı şimdiden sekteye uğramaya başladı. Önce bankacılık sektörü çatırdadı, ardından McDonald's kepenk kapattı. Rusya'nın Kırım'dan Singapur benzeri bir ticaret merkezi yaratma planı ülkeye pahalıya mal olmaya başladı.



Putin'in Kırım'dan Singapur yaratma planı şimdiden sekteye uğramaya başladı. Önce bankacılık sektörü çatırdadı, ardından McDonald's kepenk kapattı.


Rusya'nın Kırım'dan Singapur benzeri bir ticaret merkezi yaratma hayali daha işin başında ülkeye pahalıya mal olmaya başladı. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in mart ayında Kırım'ı ilhak etmesi, hem kendi ülkesinde hem de Kırım'da bir dizi yaptırımları da beraberinde getirdi. Siyasi gerginlikle birlikte ekonominin de zedelenmeye başladığı bu süreçte Kırım'da bankacılık krizi patladı. Diğer sektörleri de etkileyen krizde McDonald's da Kırım'daki üç şubesini kapatma kararı aldı. Singapur modelinin 48 milyar olarak hesaplanan maliyeti ise 2 milyon nüfuslu bölgenin toplam 10 yıllık üretim miktarına denk. Moskava, Kırım'daki sanayi üretiminin de ekonomisine destek vereceğini öngörüyor.  


YALTA SAHİLİNDE KÜÇÜK LAS VEGAS! 


Kırım'ı ticaret merkezi yapmayı düşleyen Putin, Yalta'da 50-100 hektarlık bir alanda casinolar bölgesi kurmayı planlanıyor. Böylece Singapur modeli içinde bir de küçük Las Vegas yer alacak.   


RUSYA LİSTENİN SONLARINDA


1959-1990 yılları arasında Singapur, Dünya Bankası'nın anketine göre 'iş yapma kolaylığı'nda 1. sırada yer alıyordu. Arnavutluk ve Barbados'un bile oldukça gerisinde kalan Rusya ise 92. sırada bulunuyordu. 


Akşam


Geri Dön