15 / 05 / 2024

Ramazanda gramaj oyunu! Fırsatçılar hortladı

Ramazanda gramaj oyunu! Fırsatçılar hortladı

İftar sofralarının vazgeçilmezlerden biri olan ramazan pidesinde, gramaj hilesi yapıldığı ortaya çıktı. Pideyi 300 gram yerine 450 gram üreten bazı fırınlar, fiyatlarda da artış yapıldı. Gramajdaki değişim ise dikkatlerden kaçmıyor. İşte tüm detaylar...



Türkiye genelinde ramazan pidesinde 300 gramın 10 lira olacağı, kilogram fiyatın ise 33 lira olması kararı verildi. Fakat ramazan pidesinde haksız kazanç sağlamaya yönelik fırsatçılık yapıldığına ilişkin şikayetler fazlalaştı. Bazı pide üreticilerinin gramajdan hile yaptığı, denetim kuruluşlarının ise görevini yapmadığı belirlendi.

Gazetevatan'dan Yasin Arslan'ın haberine göre, pideyi 300 gram yerine 450 gram üreten bazı fırınlar, 15 liradan satış yapıyor. Yapılan denetimlerde ise her bir pidenin ortalama 30 gram daha eksik gramajda olduğu belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön