23 / 07 / 2024

Ramazanda gramaj oyunu! Fırsatçılar hortladı

Ramazanda gramaj oyunu! Fırsatçılar hortladı

İftar sofralarının vazgeçilmezlerden biri olan ramazan pidesinde, gramaj hilesi yapıldığı ortaya çıktı. Pideyi 300 gram yerine 450 gram üreten bazı fırınlar, fiyatlarda da artış yapıldı. Gramajdaki değişim ise dikkatlerden kaçmıyor. İşte tüm detaylar...




"EKMEKTE DE FIRSATÇILIK SÖZ KONUSU"

Ramazan pidesindeki fırsatçılığa tepki gösteren Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Genel Başkanı Fuat Engin, “Benzer durumlara sadece ramazan ayında rastlamadıklarını dile getirerek, “Gramaj oyunları sadece ramazan pidesinde uygulanan bir haksız kazanç kapısı değil. Aynı fırsatçılığın ekmekte de yapıldığını biliyoruz. Ramazanda aylarında pideyi de diğer temel gıda maddeleri yanında izlemeye alıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız ramazan ayı sonrasında da ekmekle ilgili devam ettireceğiz” dedi.

"ZAMLARI BAHANE EDİP, FİYAT ARTIRAN VAR"

Fırsatçılığın son yıllarda olağanüstü boyutta arttığını dile getiren Engin, “Enerji ve akaryakıt zamlarına paralel yapılan artışların yanında, fırsatçılar tarafından da fahiş fiyat uygulamasına gidiliyor. Akaryakıt ürünlerinde yapılan indirimler fiyatlara yansıtılmadığı gibi, yeni artışlarda fırsata dönüştürülerek haksız kazanç elde edilmeye devam ediliyor.

Özellikle de temel tüketim maddelerindeki fiyat artışlarının ölçüsüz bir biçimde devam etmesine dur denilmelidir. Başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin görev ile yetkileri arasında olan denetimler bu duruma acilen el atmalıdır” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön