23 / 07 / 2024

Ramazanda gramaj oyunu! Fırsatçılar hortladı

Ramazanda gramaj oyunu! Fırsatçılar hortladı

İftar sofralarının vazgeçilmezlerden biri olan ramazan pidesinde, gramaj hilesi yapıldığı ortaya çıktı. Pideyi 300 gram yerine 450 gram üreten bazı fırınlar, fiyatlarda da artış yapıldı. Gramajdaki değişim ise dikkatlerden kaçmıyor. İşte tüm detaylar...




"HEMEN ALO 175 ARAYIN"

"Yaptığımız incelenme ve araştırmalarda gramaj oyunlarının yaygın bir şekilde yapıldığını tespit edebiliyoruz” diyen Engin, böyle bir durumu fark eden vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: “Tüketicilerimiz satın aldıkları pide, ekmek gibi temel gıda maddelerinin satış fişlerini alıp, ürünü bir başka yerde tarttırarak durum tespiti yapabilirler. Herhangi bir gramaj eksikliği olması durumunda ilgili belediyeden ve Ticaret Bakanlığının ALO 175'i arayarak denetim talebinde bulunmalıdır. Ayrıca, tüketici derneklerinden yardım isteyebilirler. Esas olarak da eksik gramajlı ürün satan yerlerden alışveriş yapmayı hemen bırakıp, satın almama güçlerini kullanmalıdırlar.”

Engin, denetim kuruluşlarının ise görevini yapmadığını belirterek, “Bu haksız uygulamalar karşısında artık bıçağın kemiğe dayanmaktan öteye geçtiğini, yaşamımızı olumsuz etkileyen tüm haksız ve hukuksuz uygulamalara son verilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Yetkilileri tüketiciyi canından bezdiren tüm bu haksız durumlara karşı adil, erişilebilir ve sürdürülebilir bir çalışma yapmaya davet ediyoruz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön