11 / 05 / 2024

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Açıklanan rakamlara göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan yükseldi ve 108,3'e çıktı.



Paylaşılan detaylara göre son 3 aya yönelik olarak değerlendirmelerde, üretim hacminde artış bildirenler lehine olan seyir bir önceki aya göre zayıflarken, iç piyasa sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyir bir önceki aya göre de güçlenmiş oldu. Verilen bilgilere göre, ihracat sipariş miktarında azalış bildirenler lehine olan seyir de artış bildirenler lehine döndü.

Ayrıca mevcut toplam siparişlerin mevsim normallerinin altında olduğu şeklindeki değerlendirmeler ile mevcut mamul mal stokları seviyesinin mevsim normallerinin üstünde olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre de güçlendi.

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3 e yükseldi!

Gelecek 3 aya yönelik olarak değerlendirmelerde, üretim hacmi, ihracat sipariş miktarı ve iç piyasa sipariş miktarında bir önceki ayda artış bekleyenler lehine olan seyir güçlenirken, gelecek olan 3 aydaki istihdam ve gelecek olan 12 aydaki sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin artış yönlü beklentiler de zayıfladı.

ÜFE beklentisi yüzde 62,8'e geriledi

Aktarılan detaylara göre, ortalama birim maliyetlerde, gelecek 3 ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir güçlenirken, son 3 ayda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyir de zayıfladı.

Ayrıca gelecek 3 aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentiler güçlenirken, gelecek olan 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 4,8 puan azaldı ve yüzde 62,8 seviyelerinde gerçekleşti.

İçerisinde yer aldığı sanayi dalındaki genel gidişat konusunda, bir önceki aya kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 8,4’e, daha kötümser olduğunu bildirenlerin oranı yüzde 16,5‘e yükselirken, aynı kaldığını belirtenlerin oranı ise yüzde 75,1‘e geriledi.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön