13 / 05 / 2024

Rekabet Kurulu’ndan soruşturma! 17 şirket mercek altında!

Rekabet Kurulu’ndan soruşturma! 17 şirket mercek altında!

Rekabet Kurulu, toplam 17 şirket hakkında soruşturma başlattı. Ankara’da ve Kırıkkale’de bulunan hazır beton üreticisi şirketler mercek altında…



YANGIN GÜVENLİĞİ FİRMALARINI DA MERCEK ALTINA ALDI

Marketlerle ilgili soruşturmasının ardından sık sık yeni soruşturmalarla gündeme gelen Rekabet Kurulu, birkaç gün önce de yangın güvenliği firmalarını gündemine almıştı.  Buna göre Kurul, 4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettiği iddiasıyla, yangın güvenliği sektöründen 3 firmaya soruşturma başlattı.

“TOPLA-DAĞIT KARTELLERİ” AÇIKLAMASI

Kurul Başkanı Birol Küle, marketlerle ilgili çalışmalarına ilişkin de, “13 ayrı 'topla-dağıt karteli' dediğimiz tipte kartel yapılanması bulunduğunu tespit ettik” açıklaması yapmıştı.

Rekabet Kurulu, bunun sonucu tedarikçi niteliğindeki 13 teşebbüse 878,6 milyon lira idari para cezası keserken, Kurul Başkanı Küle, bu soruşturmanın marketlere 2,7 milyar  Türk Lirası ceza kesilmesiyle sonuçlanan ilk soruşturmadan benzer ve ayrışan yanları bulunduğunu kaydetti.  

İki dosyanın başlıca ortak yönünün, başta gıda ve hijyen ürünleri olmak üzere hızlı tüketim ürünleri hakkında inceleme, şikayet, araştırma ve gözlemlerin  sonucu olduğunu kaydetti. Küle, gerçekleştirilen yerinde incelemelerin ve analizlerin, hem alt pazar olan organize perakende ve bilhassa büyük ulusal süpermarket zincirlerinin hem de üst pazarda önemli markaları kontrol eden ekonomik birimlerin yer aldığı, birbirine paralel kartel yapılanmaları görüldüğünü bildirdi.

İlk dosyada 5 büyük ulusal zincir marketin hem kendi aralarında koordinesini yaptıkları, hem de üst pazardaki bir tedarikçinin bu koordinasyonda yer aldığı iki taraflı bir kartel yapılanmasının tespit edildiğini hatırlattı. Küle, "İkinci dosyamızda bu yapıyı genişleterek tamamlayan 13 ayrı 'topla-dağıt karteli' dediğimiz tipte kartel yapılanması daha olduğunu gördük” dedi.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Tam 3 yıldır kısıtlama uygulanıyordu! Çin’de pasaport ve vize işlemleri yeniden başlıyor…

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Puma’dan yüzde 45’e varan indirim fırsatı! 29 Aralık 2022 Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön