28 / 04 / 2024

Remax Türkiye 2 bin gayrimenkul danışmanı sayısına ulaştı!

Remax Türkiye 2 bin gayrimenkul danışmanı sayısına ulaştı!

Ülkemizde 1997 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren RE/MAX, Türkiye’de 2.000 Gayrimenkul Danışmanı sayısına ulaştı...



RE/MAX Türkiye, ülkemizde gayrimenkul sektöründe verilen hizmetlerin kalite standardını yükseltebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Nitelikli, işinin ehli, yalnızca aracılık yapmaktan öte danışmanlık hizmeti verebilecek, iş ortakları tercih eden RE/MAX Türkiye, gayrimenkul danışmanlarını daha ileri taşımak için de çok sayıda eğitim sağlıyor.


Gayrimenkul sektöründeki istihdama büyük katkı sağlayan RE/MAX Türkiye, franchise’ları gibi danışmanlarıyla da büyümeye devam ediyor. 2013 yılında 23 yeni ofisini hizmete açan RE/MAX Türkiye’nin, Gayrimenkul Danışmanı sayısı da 2.000’e ulaştı.


RE/MAX Türkiye Gayrimenkul Danışmanları, çok sayıda eğitimlerden geçiyor ve yalnızca ev kiralama, alım ve satım üzerine değil; tapu işlemlerinden, bölgenin fiyat politikasına varana kadar en doğru bilgilere sahip olabilmek için çalışıyorlar. Alım-satım ve kiralama sürecinin A'dan Z'ye en kolay ve kaliteli şekilde tamamlanmasında rehberlik üstleniyorlar. 


Gayrimenkul sektörü adına sevindirici gelişmeler yaşanıyor ve sektör çehre değiştiriyor. Üniversitelerde Gayrimenkul Danışmanı yetiştirecek bölümler açılırken, sektör girişimci ruha sahip, kendi kariyerine yön vermek isteyen, vizyon sahibi yeni Gayrimenkul Danışmanları aramaya devam ediyor.


Gayrimenkul sektörüne genel olarak bakıldığında yaş ortalamasının Brokerlar’da 45, Gayrimenkul Danışmanları'nda ise 32 olduğu görülüyor. RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan; sektörde çalışanların yaş ortalamasının düştüğüne dikkat çekiyor ve gayrimenkul yönetimi okuyan veya gayrimenkul geliştirme masterı yapanların hızla sektöre girmeye başladığını belirtiyor. Çalışanlarının %48'ini kadınların oluşturduğunu söyleyen Karahan, gayrimenkul danışmanlığı ile bir yeni dönem mesleğinin söz konusu olduğuna dikkat çekiyor. 


Franchise sahiplerinin %78’inin ve gayrimenkul danışmanlarının ise %66’sının üniversite mezunu olduğunu belirten Karahan, "Franchise başvurularında üniversite mezunu olma kriteri arıyoruz. Öte yandan önce İstanbul Üniversitesi’nde daha sonra da 38 farklı üniversitede (devlet ve vakıf üniversiteleri) Emlak Yönetimi Bölümü açılması direk sektöre uzman yetiştirilmesi için sevindirici bir gelişmedir. Bu bölümlerden mezun genç arkadaşlarımız iş için RE/MAX ofislerine başvuruyorlar. Biz de mümkün olduğunca kendilerine destek olmaya çalışıyoruz" diyor. 



Geri Dön