16 / 05 / 2024

Resmi Gazete’de yayımlandı! Altını olanlar bu yöntemle bozdursanız zarar etmeyeceksiniz!

Resmi Gazete’de yayımlandı! Altını olanlar bu yöntemle bozdursanız zarar etmeyeceksiniz!

Yatırım için altını tercih eden vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu yöntemle bozdursanız zarar etmeyeceksiniz. İşte detaylar…



Atılan adımlar kapsamında vatandaşların elinde bulunan altınların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Konu hakkında açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan Nebati, döviz kurlarına yönelik yapılan Kur Korunmalı TL Mevduat uygulamasından sonra bu kez de altın hesaplarına yönelik bir düzenleme yapıldığını paylaştı. Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarla birlikte dolar seviyesini dengelediklerini dile getirdi. Bakan Nebati, altın hamlesiyle de benzer bir istem izleneceğini kaydetti. Bakan Nebati, gece yarısı yayımlanan tebliğ kapsamında altın yatırımcılarını ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldığını  sözlerine ekledi.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Altını olanlar bu yöntemle bozdursanız zarar etmeyeceksiniz!

ALTINDA YENİ DÖNEME GİRİLDİ

Altın cinsinden mevduat hesabı açan ya da katılım fonu hesaplarında dönüşüm yapılan TL mevduatları için stopaj sıfırlandı. Altın bozdurarak ekonomiye katkı sağlayan kişilerin zarar riskine karşı korunduğu ifade edildi. Vatandaşların bankadan ya da kuyumculardan altın bozdurmak istediğinde alım satım farkı nedeniyle zarara uğradığı kaydedildi. Alınan yeni önlemler kapsamında bu durumun ortadan kalktığı ifade edildi. Vatandaşlara verilecek olan sertifika ile altın güvence altında tutulacak. Ayrıca zamanda ekonomiye de kazandırılmış olması piyasayı hareketlendirecek. Altın fiyatları yükseldiğinde ise vatandaşların kar payı kazanma hakkı olduğuna dikkat çekildi.

Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Gram altında hangi seviyeden alım yapılmalı?

Altında yeni alım fırsatını bekleyenler geç kalmadınız! İşte piyasaları sarsan yeni açıklama!


Geri Dön