08 / 07 / 2024

Resmi Gazete’de yayımlandı! Cumhurbaşkanı onayladı! Çocuklu hanelere 3.300 TL anında ödeniyor! İşte başvuru şartları!

Resmi Gazete’de yayımlandı! Cumhurbaşkanı onayladı! Çocuklu hanelere 3.300 TL anında ödeniyor! İşte başvuru şartları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir yardım ödemesi haberi geldi. Çocuklu hanelere 3.300 TL anında ödeniyor. İşte detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bursların ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilecek yardımdan bahsetti ve başlangıç ​​koşullarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası toplantıda yapılan görüşmeler ve alınan kararlara dair kamuoyuna bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilmesi öngörülen destek programından bahsetti. İşte o açıklama…

ÖĞRENCİLERE BAŞARI DESTEĞİ VERİLECEK!

Sosyal yardım hakkına kavuşan ailelere mensup olan ve devlet okullarının ortaokullarında eğitim gören, okuyan öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi durumunda net asgari ücret tutarının yüzde 60'ına kadarlık kısmı, yükseköğretimde eğitim alan öğrencilerine de net asgari ücret tutarı kadar dönem arası verilecek şekilde başarı desteği sağlayacağız. Aynı zamanda 4 yıllık yükseköğretim örgün öğretimde okuyan aynı kapsam içinde olan öğrencilere de aylık olarak 100 lira destek ödemesi vereceğiz.

YÖK tarafından belirlenen ve dünya genelinde ilk 500 üniversiteye girme hakkı elde eden, aynı kapsam içindeki öğrencilere de devletinin her zaman yanında olduğunu hissettirmesi adına, onlara bir başarı desteği vereceğiz. Sosyal yardım desteği alan hanelerin meslek lisesinden mezun olan öğrencilerinin lise eğitimini tamamladıktan sonra devletin meslek edindirme kurslarına alarak iş hayatına atılmasına destek olacak şekilde net asgari ücret ile orantılı olarak belirlenen bir destek yapılacak. Yine aynı halde olan ailelerin çocuklarının işe girmeleri için gerekli olan merkezi sınavlar ile beraber bilim, spor ve sanat alanında düzenlenen yarışmalara katılanların da tüm ihtiyaçları tarafımızca karşılanacaktır."

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına bakıldığında başvuru yapacak öğrencilerin ailelerinin devlet yardımından yararlanıyor olması gerekiyor. Sosyal yardım desteği alan öğrencilerin puanlarına göre ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 3300 TL, üniversite öğrencilerine ise 5500 TL ödeme yapılacak.

İslam Memiş’ten yıl sonu tahmini! Altını olanlar inanamayacak! Gram altın 10 gün sonra bu rakamda olacak!

Araba alacaklar elini çabuk tutsun! Bakandan açıklama geldi! 7 gün içinde araba almayan başını taşlara vurur!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön