19 / 05 / 2024

RES'ten 750 milyon Euro'luk yatırım

RES'ten 750 milyon Euro'luk yatırım

RES, Türkiye'de rüzgâr enerjisi alanında önemli projeleri içeren bir portföy satın aldı



YENİLENEBİLİR enerji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Renewable Energy Systems Holdings Limited (RES), Türkiye'de rüzgâr enerjisi alanında önemli projeleri içeren bir portföy satın aldı. Satınalmanın 500 MW'lık rüzgâr enerjisi projelerini kapsadığı ve projelerin 3-4 yıllık süreçte gerçekleşebileceği belirtildi. Projelerin yatırım miktarı ise 750 milyon Euro olarak açıklandı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

RES, 500 MW'lık rüzgâr için geldi

Dünyanın birçok yerinden yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren İngiltere merkezli Renewable Energy Systems Holdings Limited (RES), Türkiye'de rüzgar enerjisi alanında önemli projeleri içeren bir portföy satın aldığını duyurdu

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, toplamda 500 megavatlık rüzgar enerjisi projelerini kapsayan portföyün, kademeli olarak 3 ile 4 yıllık süreçte hayata geçirileceği, toplam yatırım miktarının ise 750 milyon euro olacağı açıklandı.

Açıklamada rüzgar enerjisi üretimi açısından önemli ekonomik potansiyele sahip Türkiye pazarında, RES tarafından atılan son derece önemli bir ilk adım olduğu belirtildi.
Türkiye'nin enerji sektöründeki en önemli büyüme alanlarından biri olarak gördüklerini ifade eden RES Akdeniz CEO'su Jean-Marc Armitano, "Türkiye'nin artan elektrik enerjisi ihtiyacı, karbon salınımını düşürme gereksinimi ile bir bütün olarak ele alındığında, bu toprakların barındırdığı geniş rüzgar ve güneş enerjisi kaynakları, ihtiyaçların karşılanması için son derece uygun bir ortam sunuyor" yorumunda bulundu.
Milliyet

Yenilenebilir enerjide dev yatırım

Yenilenebilir enerji devlerinden RES, Türkiye'de rüzgâr enerjisi alanında altı projeden oluşan bir yatırıma başlıyor. 750 milyon avroluk projeler dört yılda tamamlanacak

Yenilenebilir enerji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Renewable Energy Systems Holdings Limited (RES), Türkiye'de yatırım için kolları sıvadı. Şirket dün Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile yaptığı ortak duyuruda, Türkiye'de rüzgâr enerjisi alanında toplam altı projeden oluşan bir portföy satın aldığını açıkladı. Açıklamada, toplamda, 500 MW'lık rüzgâr enerjisi projelerini kapsayan söz konusu satın almanın, rüzgâr enerjisi üretimi açısından oldukça geniş bir ekonomik potansiyele sahip Türkiye pazarında, RES tarafından atılan son derece önemli bir ilk adım olduğu ifade edildi.
Açıklamaya göre, rüzgâr enerjisi lisanslarının sonuçlanmasının beklendiği bir kaç aylık dönem sonrasında, anılan projeler 3-4 yıllık süreçte gerçekleştirilebilecek. Kademeli olarak ilerleyecek projelerin toplam yatırım miktarının ise yaklaşık 750 milyon avro olduğu belirtildi. Gizlilik anlaşmaları nedeniyle ayrıntılı bilgi verilemeyen altı projeden birinin güneyde diğerlerinin ise, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ gibi bölgelerde yer alacağı ifade edildi.

Güneş enerjisi de var
Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanında sahip olduğu güçlü potansiyele dikkat çekilen açıklamada, RES'in rüzgâr ve güneş enerjisi alanlarına odaklanacağına da yer verildi. RES, yenilenebilir enerji alanında global çapta gösterdiği faaliyetlerle rüzgâr ve güneş enerjisi üretim projelerini, saha değerlendirmesinden tesis tasarımına, finansmandan inşaata, operasyondan işletme ve bakıma kadar her yönüyle geliştiriyor. RES, 2008 sonunda İstanbul merkezli olarak faaliyete geçirdiği RES Anadolu şirketiyle ile Türkiye pazarına verdiği önemin ve bu pazardaki büyüme stratejisinin ilk sinyallerini vermişti. Atılan bu ilk adım paralelinde, şirketin istihdam açısından da dikkat çekici büyüme kaydetmeyi planladığı belirtildi.

`Türkiye enerjide büyüyor'
RES Akdeniz İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Armitano konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akdeniz bölgesi pazarlarına yönelik büyüme planlarımızı sürekli gözden geçiriyorduk. Bu açıdan Türkiye'nin enerji sektöründeki en önemli büyüme alanlarından biri olduğunu gördük. Ülkenin artan elektrik enerjisi ihtiyacı, karbon salınımını düşürme gereksinimiyle bütün olarak ele alındığında, bu toprakların barındırdığı geniş rüzgâr ve güneş enerjisi kaynakları, ihtiyaçların karşılanması için son derece uygun bir ortam sunuyor. Yatırım kararımız, Türkiye'de uzun ve başarılı bir süreci kapsayacak girişimimizin ilk kilometre taşıdır" diye konuştu.
RES'in aldığı yatırım kararının arkasında, Başkan Alpaslan Korkmaz'ın liderliğindeki Başbakanlık Yatırım Ajansı ekibinin kapsamlı çalışmaları yer alıyor.
Radikal

RES, 750 milyon euroluk dev yatırım için kolları sıvadı
  
Türkiye'ye 750 milyon euroluk yatırım kararı alan uluslararası enerji şirketi RGS, rüzgar ve güneş enerjisi alanlarına odaklanacak. Şirketin projeleri 3-4 yıllık bir süreçte kademeli olarak gerçekleştirilecek

YENİLENEBİLİR enerji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Renewable Energy Systems Holdings Limited (RES), Türkiye'de rüzgar enerjisi alanında önemli projeleri içeren bir portföy satın aldı. Başbakanlık Yatırım Ajansı ile yapılan ortak duyuruda toplamda, 500 MW'lık rüzgar enerjisi projelerini kapsayan söz konusu satın almanın, rüzgar enerjisi üretimi açısından oldukça geniş bir ekonomik potansiyele sahip Türkiye pazarında, RES tarafından atılan son derece önemli bir ilk adım olduğu ifade edildi. Rüzgar enerjisi lisanslarının sonuçlanmasının beklendiği birkaç aylık dönem sonrasında, anılan projeler 3-4 yıllık bir süreçte gerçekleştirilebilecek. Kademeli olarak ilerleyecek projelerin toplam yatırım miktarı ise yaklaşık 750 milyon euro.

Rüzgara odaklanacak
Yenilenebilir enerji alanında güçlü potansiyele sahip olan Türkiye'de RES, rüzgar ve güneş enerjisi alanlarına odaklanacak. RES, yenilenebilir enerji alanında global çapta gösterdiği faaliyetler ile rüzgar ve güneş enerjisi üretim projelerini; saha değerlendirmesinden tesis tasarımına, finansmandan inşaata, operasyondan işletme ve bakıma kadar her yönü ile geliştirebilecek yetkinliğe sahip uluslararası bir marka olarak biliniyor.

Bu sadece başlangıç devamı var
RES Akdeniz CEO'su Jean-Marc Armitano, 'Akdeniz bölgesi pazarlarına yönelik büyüme planlarımızı sürekli olarak gözden geçirmekteydik. Bu açıdan baktığımızda, Türkiye'nin enerji sektöründeki en önemli büyüme alanlarından biri olduğunu gördük. Türkiye'nin barındırdığı geniş rüzgar ve güneş enerjisi kaynakları, ihtiyaçların karşılanması için son derece uygun bir ortam sunuyor. Yatırım kararımız, Türkiye'de uzun ve başarılı bir süreci kapsayacak girişimimizin ilk kilometre taşıdır' dedi.

Heyecanlıyız
RES Anadolu İş Geliştirme  Direktörü Kaya Tarhan ise, Türkiye pazarına girmekten heyecan duyduklarını vurgulayarak, 'Önümüzdeki dönemin, projelerin başarıyla tamamlanması için zaman ve yoğun emek gerektiren bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Verilen emeklerin olumlu sonuçlarını almak için var gücümüz ile çalışmaya hazırız' şeklinde konuştu.

Kraliyet Ödülü'nü almıştı
RES Group, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya - Pasifik bölgelerinde geliştirdiği, inşa ettiği ve işlettiği projeleri olan bağımsız bir yenilenebilir enerji şirketi. Sir Robert McALpine inşaat ve mühendislik grup şirketlerinin bir parçası olan RES, bugüne kadar dünya çapında 4300 MW'ın üzerinde bir kapasitede rüzgar enerjisi yatırımı yaptı. Şirket, ısıtma, elektrik ve soğutma amaçlı yenilenebilir enerji teknolojileri üzerinde çalışmalar yürütüyor. Firma, 2005 yılında Sürdürebilir Gelişim dalında en başarılı şirket seçilerek, İngiliz Kraliyet Ödülü'ne layık görüldü.
Akşam

Rüzgar gülüne 750 milyon Euro'luk Fransız öpücüğü

Fransız RES, Türkiye'de rüzgar enerjisi projelerini kapsayan bir portföy satın aldı. RES böylece  500 megavatlık projeye sahip olurken, son dönemin en büyük yabancı sermaye girişi yaşandı

Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Renewable Energy Systems Holdings Limited (RES), Türkiye'de rüzgar enerjisi alanında önemli projeleri içeren bir portföy satın aldı. Önceki gün bir açıklama yapan Türkiye'deki Fransız Yatırımları Sorumlusu François Bernard, 750 milyon Euro'luk yeni bir yatırımı duyurmuştu. Yatırımla ilgili açıklama dün geldi. Başbakanlık Yatırım Ajansı'ndan yapılan açıklamada, toplamda 500 megavatlık rüzgar enerjisi projelerini kapsayan söz konusu satın almanın, rüzgar enerjisi üretimi açısından önemli ekonomik potansiyele sahip Türkiye pazarında, RES tarafından atılan son derece önemli bir ilk adım olduğu belirtildi.

TÜRKİYE BÜYÜMEK İÇİN UYGUN

Açıklamaya göre, rüzgar enerjisi lisanslarının sonuçlanmasının beklendiği birkaç aylık dönem sonrasında, anılan projeler 3-4 yıllık bir süreçte gerçekleştirilebilecek. Kademeli olarak ilerleyecek projelerin toplam yatırım miktarının 750 milyon Euro olduğu kaydedildi. RES Akdeniz CEO'su Jean-Marc Armitano "Akdeniz bölgesi pazarlarına yönelik büyüme planlarımızı sürekli olarak gözden geçiriyorduk. Bu açıdan baktığımızda, Türkiye'nin enerji sektöründeki en önemli büyüme alanlarından biri olduğunu gördük. Türkiye'nin barındırdığı geniş rüzgar ve güneş enerjisi kaynakları, ihtiyaçların karşılanması için son derece uygun bir ortam sunuyor. Yatırım kararımız, Türkiye'de uzun ve başarılı bir süreci kapsayacak girişimimizin ilk kilometre taşıdır" dedi.

YENİ YATIRIMCILARI ÇEKECEK

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da "Yatırım Ajansı olarak Türkiye'de yenilenebilir enerji projelerinin uygulanabilmesi için bir süredir yatırımcılarla temastayız. Bu anlamda RES'in attığı adım bizi çok memnun etti. Türkiye'nin bu alanda sahip olduğu potansiyeli göstermek açısından büyük önem taşıyacak bu yatırım aynı zamanda Türkiye'deki enerji piyasasının serbestleşmesine pararlik olarak yeni yatırımcıların da ilgisini çekecek" dedi.
Star

Yenilenebilir enerjide lider 
 
RES, 750 milyon euro yatırım hedefiyle Türkiye'ye geldi

YENİLENEBİLİR enerji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Renewable Energy Systems Holdings Limited (RES), dün Başbakanlık Yatırım Ajansı ile yaptığı ortak duyuruda, Türkiye'de rüzgâr enerjisi alanında önemli projeleri içeren bir portföy satın aldığını açıkladı. Açıklamada, toplamda 500 MW'lık rüzgâr enerjisi projelerini kapsayan satın almanın, rüzgâr enerjisi üretimi açısından oldukça geniş bir ekonomik potansiyele sahip Türkiye pazarında, RES tarafından atılan son derece önemli bir ilk adım olduğu ifade edildi.

Açıklamaya göre, rüzgar enerjisi lisanslarının sonuçlanmasının beklendiği birkaç aylık dönem sonrasında, söz konusu projeler 3-4 yıllık süreçte gerçekleştirilebilecek. Kademeli olarak ilerleyecek projelerin toplam yatırım miktarının ise yaklaşık 750 milyon euro olduğu belirtildi. RES, 2008 sonunda İstanbul merkezli olarak faaliyete geçirdiği RES Anadolu şirketiyle Türkiye'deki büyüme stratejisinin ilk sinyallerini vermişti. RES Akdeniz CEO'su Jean-Marc Armitano, "Akdeniz Bölgesi pazarlarına yönelik büyüme planlarımızı sürekli gözden geçirmekteydik. Türkiye'nin enerjideki en önemli büyüme alanlarından biri olduğunu gördük. Yatırım kararımız, Türkiye'de uzun ve başarılı bir süreci kapsayacak girişimimizin ilk kilometre taşıdır" dedi.

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ise "Türkiye'de yenilenebilir enerji projelerinin uygulanabilmesi için yatırımcılarla temastayız. RES'in attığı adım bizi çok memnun etti. Ülkemizin bu alanda sahip olduğu potansiyeli göstermek açısından büyük önem taşıyacak bu yatırım, yeni yatırımcıların da ilgisini çekecek önemli bir örnek oluşturuyor" diye konuştu. 
Vatan


Geri Dön