02 / 05 / 2024

Rusya - Ukrayna savaşı Türkiye turizmini nasıl etkileyecek? İşte kabus senaryosu!

Rusya - Ukrayna savaşı Türkiye turizmini nasıl etkileyecek? İşte kabus senaryosu!

Rusya Ukrayna arasındaki savaş Türkiye turizmini etkileyecek mi? Uzmanlar bu konuda ne diyor? İşte merak edilenler...



‘‘Böyle bir ortamda Rusya’dan değil 6,5 milyon 650 bin turist gelir mi o bile şüpheli’’

Amerika'nın Sesi'nden Hilmi Hacaloğlu'nun haberine göre; Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Türkiye'de savaş şartlarında bile güçlü bir diplomasi uygulandığına ve Rusya’yla ilişkilerini riske etmemek amacıyla gösterdiğine dikkat çekerek özellikle ekonomik ve mali yaptırımların Rus ekonomisinde sarsıntılara neden oalcağını vurguluyor.

Rusya - Ukrayna savaşı Türkiye turizmini nasıl etkileyecek? İşte kabus senaryosu!

Konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bahattin Yücel, "Önce bir hakikati kabul etmek gerekir. Türkiye şu ana kadar çok soğukkanlı bir dış siyaset izledi. Rusya’ya karşı dikkatli ve özenli bir tutum sergiledi. Ama savaş uzarsa kimse savaşı bırakıp tatile girmez. Bu şekilde düşük yoğunlukla sürerse Rusya’nın ciddi önlemler almasını gerektirecektir. Böyle bir ortamda Rusya’dan değil 6,5 milyon, 650 bin turist gelir mi, o bile şüpheli. Rusya Başbakan Yardımcısı’nın verdiği talimat bu bakımdan önemli. Üstelik Sberbank ATM’lerde 20 dolardan daha düşük meblağlarda para çekme izni veriyormuş. Böyle bir durumda Rusya insanını tatil yapsın diye yurtdışına göndermez. Bu durum Türkiye turizmi için bir başka kayıp yıl anlamına gelebilir" diye konuştu. 

Cari açığın ve enflasyonun baskısı altında zor günlerle karşılaşan hükümetin ekonomik krizden çıkışta turizm gelirlerine oldukça bel bağladığının altını çizen Bahattin Yücel, şu anki durumun bu öngörüyü çok büyük olasılıkla karşılayamayacağın dikkat çekti. 

Rusya'ya yaptırım sonrası vatandaş zor durumda!

Rusya-Ukrayna savaşı tüccarı, çiftçiyi ve ihracatçıyı vurdu!


Geri Dön