12 / 05 / 2024

Sabancı Holding 2023 yılında kan kaybediyor!

Sabancı Holding 2023 yılında kan kaybediyor!

Sabancı Holding, 2023 yılında kan kaydetti. 2023 yılının ilk çeyreğinde 6,09 milyar TL kar elde eden holding, geçen yıla göre yüzde 26 geriledi. İşte detaylar!



Sabancı Grubu’nun Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, şirket yılın ilk çeyreğinde 6,09 milyar TL kâra ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde şirketin kârı 8,25 milyar lira olmuştu. Bu şekilde şirketin kârı yıllık bazda yüzde 26 oranında gerileme olduğunu belirtti.

TOPLAM GELİR VE FİNANS SEKTÖRÜ HASILATI

Sabancı Holding bu bilgilere ilave olarak birinci çeyrekte 21,82 milyar TL hasılat elde etti. Geçtiğimiz yıl aynı zaman diliminde bu rakam 12,46 milyar TL olmuştu. Bu şekilde şirketin birinci çeyrekte hasılatı yıllık bazda yükselme yaşandı.

Diğer yandan şirketin birinci çeyrekte finans sektörü hasılatı iki katına ulaştı. Sabancı Holding, birinci çeyrekte 53,69 milyar TL finans sektörü hasılatı elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 25 98 milyar TL düzeyinde yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön