15 / 05 / 2024

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.



Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Adıma kayıtlı taşınmazları nasıl öğrenebilirim?

WebTapu sayfasına giriş işlemleri tamamlandıktan sonra çıkan sayfa üzerinden “Taşınmaz İşlemleri” başlığını tıklamanız yeterli olacaktır. Daha sonra aradığınız miras sorgulama türüne göre, farklı sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Miras sorgulama işlemleri için Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgulama ya da Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula gibi bölümleri seçerek sorgulama işlemleri yapabilirsiniz.

Eğer elinizde belge yoksa sadece bir üst soyunuz veya vefat etmiş eşinizin adına kayıtlı miras sorgulama işlemleri yapabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgula bölümü ve NVİ Bilgilerimle Sorgula bölümü için “Miras bırakan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık Kimlik Numarası talep edilmektedir.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula sekmeni üzerinden ise elinizde bulunan belgeler ve istenilen bilgileri de eklenerek, mirasçısı olduğunuz taşınmazların listesini kolaylıkla görebilirsiniz.

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Kardeşler arasında hisseli tapu devri nasıl yapılır? Kardeşe verilen tapu bozulur mu?

Ev alacaklar hemen baksın! Tapuda bunlara dikkat edin! İmzadan önce bilmeniz gerek!


Geri Dön