27 / 04 / 2024

Samsun Stadyumu'nun yüzde 60'ı tamamlandı!

Samsun Stadyumu'nun yüzde 60'ı tamamlandı!

Samsun'da 334 bin metrekarelik bir alanda yapımı süren 33 bin seyirci kapasiteli Samsun Stadyumu bugün itibariyle fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60 seviyelerinde olan stadyumun proje maliyeti 138 milyon lira.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen UEFA kriterlerindeki stadyumlar Türkiye'nin dört bir köşesinde bir bir yükseliyor. Samsun'da 334 bin metrekarelik bir alanda yapımı süren 33 bin seyirci kapasiteli Samsun Stadyumu bugün itibariyle fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60 seviyelerinde olan stadyumun proje maliyeti 138 milyon lira.


 KILIÇ KONUŞTU 


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı süren stadyumlardaki çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'den Edirne'ye. Trabzon'dan Diyarbakır'a kadar birbirinden farklı bölgelerde stadyum çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, yeni stadyumların Türkiye'nin sportif geleceğine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Yeni yapılan stadyumların, sadece daha güzel sahalarda maç oynanması anlamına gelmediğine dikkati çeken Bakan Kılıç, "Türkiye'de, 1994-2002 tarihleri aralığında sadece tek bir stat inşa edildi" dedi. 


YAPIMI DEVAM EDİYOR 


Bakan Kılıç, "Binlerce seyirciye kapılarını açacak bu stadyumlar, hem çok daha fazla seyircinin takımlarını desteklemelerini sağlayacak hem de kentin spor kültürüne önemli katkılar sunacak. Sporseverlerin yakınlarıyla huzur içerisinde gidebileceği bu stadyumlar, ülkemizde futbolun daha ileriye taşınması konusunda önemli rol üstlenecek. Aynı zamanda Türkiye'nin inşaat sektöründe geldiği noktanın görülmesi açısından da oldukça önemli. Dünya standartlarındaki bu tesisleri diğer ülkelerden daha az maliyetle, daha hızlı bir şekilde inşa ettiğimizi bilmek, her açıdan gurur verici." 


Gazete Gerçek 


Geri Dön