03 / 05 / 2024

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Alarko Holding üst düzey yöneticilerine prim ödemelerinin bir kısmının hisse senedi olarak yapılabilmesini sağlayacak bir sistem oluşturacak. Şirketten yapılan açıklamada çalışanların şirketin refahına ortak edilmesiyle, şirkete bağlılıklarının ve verimliliğinin artacağı kaydedildi.



7 binin üzerinde çalışanı var

1954 yılında, İshak Alaton ve Üzeyir Garih tarafından, kolektif bir şirket olarak kurulan Alarko, 1973 yılında holdingleşti ardından 1974 yılında halka arz oldu. 565 yıllık şirket enerji, turizm, ticaret gibi 6 farklı faaliyet alanında varlık gösteriyor. Uluslararası ortaklıklar da dahil olmak üzere 26 kuruluşu bulunan şirketin 2020 itibariyle 7 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. Şirketin 2020 yılı kombine cirosu ise 14,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Teknoloji ve turizmde yeni yatırımlar

Alarko Holding, taahhüt, iklimlendirme, enerji, turizm ve gayrimenkul sektörlerinde etkin faaliyetler yürütüyor. Yeni iş modelleri için yakın zamanda girişim sermayesi şirketini faaliyete geçiren Alarko teknoloji alanını da yeni iş kolu olarak seçti. Şirketin internet sitesinde yer olan bilgilere göre turizm alanında da yatırımları sürecek. Bodrum'da önemli bir satın alma sürecini tamamlayan Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yeni yatırımlar hayata geçirilecek. Alarko CEO'su Ümit Nuri Yıldız, "Birkaç otel daha devreye alma projemiz var. 12 ay sezonda kalma adına Malpler, Phuket gibi bölgelerde yatırım düşünüyoruz" açıklamasını yapmıştı. Yıldız, "Bu yıl turizmde 25 milyon dolar, gelecek yıl 30 milyon dolar yatırım yapılacak. Gelecek yıl bir otel yatırımı da gündemde" şeklinde konuşmuştu.

 

Alarko GYO 2021'de ne kadar hasılat elde etti?

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini satın alıyor!

Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön