08 / 05 / 2024

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların yapımına başlandığını açıkladı.



MALATYA'DAKİ KONUTLAR İÇİN İLK KAZMA 4 MART'TA VURULDU!

Kahranmaraş depreminden etkilnene illerden biri Malatya'da ise ilk kazma 4 Mart tarihinde atılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da TOKİ eliyle ilk etapta 1073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğunu belirtti.

 Şanlıurfa daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Bakan Murat Kurum ayrıca hemen yanı başında 'İlk Evim' projesindeki sosyal konutların devam ettiğinin de altını çizerek, "'İlk Evim' de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek." diye konuştu.

Ayrıca verilen detaylara göre, yeni yerleşim bölgelerinde mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarından sonra konut yapımına uygun zeminlerde çalışmalara başlandığı belirtilen videoda, Malatya'da ilk kazmanın vurulduğu anlara ilişkin görüntüler de yer aldı.

Malatya'da inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu!

Malatya'daki kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu! TOKİ ilk etapta 1.073 konut inşa edecek!

Diyarbakır Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu!

 


Geri Dön