08 / 05 / 2024

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların yapımına başlandığını açıkladı.



ŞANLIURFA KALICI KONUTLAR İÇİN İLK KAZMA VURULDU!

Murat Kurum, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek kalıcı konut çalışmalarına yönelik bir video yayımladı.

Kurum, yaptığı paylaşımında, "Bilimsel, güçlü ve hızlı. TOKİ ile dirençli şehirlerimizi bu anlayışla inşa ediyoruz. Bilimden şaşmadan, hızlı hareket ederek, güçlü adımlarla Şanlıurfa Birecik'te de başladık." ifadelerini kullandı.

Yayınlanan videoada Şanlıurfa'da da kalıcı konutlar için çalışmaların başladığını belirterek, Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde ilk kazmanın vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

 Şanlıurfa daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

İlk etapta 897 konutun yapılacağının bilgisi paylaşılan videoda, konutların yatay ve yöresel mimariye uygun inşa edileceği aktarıldı.

Görüntülerde, konutların dışında çocuk oyun parkları, spor ve dinlenme gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu bir yaşam alanı oluşturulacağını da bilgisini paylaştı.


Geri Dön