02 / 05 / 2024

Şarj kabloları neden pahalı? 

Şarj kabloları neden pahalı? 

Elektrikli arabaların yaygınlaşmasıyla ilk kez sürücüler, bir veya daha fazla şarj kablosu ve halka açık bir yerde şarj ederken kullanılabilecek çeşitli adaptörler alarak arabalarını verimli ve güvenli bir şekilde şarj etmek zorunda kalıyorlar



Şimdiye kadar hiç kimse bir benzin veya dizel yakıt ikmal sisteminin kalitesi hakkında endişelenmedi, genellikle dikkate alınan tek husus, uygulanan fiyat ve muhtemelen kabul edilen ödeme yöntemleridir, oysa hiç kimse özellikle taşıyan borunun boyutunu umursamaz. depoya yakıt. Bu yaklaşım, elektrikli arabaların ve özel ya da kat mülkiyeti şarj istasyonlarının daha yaygın bir şekilde yaygınlaşmasıyla kökten değişmeye mahkumdur ve kaliteli kablolar elde etmek her sürücünün görevi olacaktır.zaman içinde güvenli ve dayanıklı olan.

İlk bakışta maliyet, bazı kablolar için abartılı görünebilir, kolayca 300 €'yu aşabilirsiniz, ancak fiyatların bu kadar yüksek olmasının nedenleri farklı ve hepsi çok geçerli: şarj kablolarının fiyatı, üretim ve güvenlik faktörlerinden etkilenir - kablolar çalışmasını ve özel tasarımı doğrulamak için sıkı testlerden geçer.

Şarj kabloları neden pahalı? 

En belirgin yönden, kablonun tasarımından başlayalım: Estetik açıdan değil, çok güçlü akım akışlarına dayanabilmesi gereken ve çapak almayan bir kablonun arkasındaki teknik planlamadan bahsediyoruz. Bugün, şarj kablolarının ve konektörlerinin tasarımı tek bir dünya standardına doğru ilerliyor ve bu, kablo fiyatlarının yavaş ama istikrarlı bir şekilde düşmesine yol açacak .

Kabloların etkin üretimi, açıkça ürünün nihai maliyetine katkıda bulunan unsurlardan biridir: sadece yapıldığı malzemeler değil, aynı zamanda kablonun kendisinin güvenliği ile ilgili hususlar da - bu nedenle geçmiş olacaktır . bir dizi titiz test - fiyatı önemli ölçüde artırın. İstenilen kablonun cinsine göre fiyat 100 ile 300 euro arasında değişebiliyor ve bu rakamların çok üzerinde kablo ya da taşınabilir şarj cihazı örnekleri var.


Geri Dön