28 / 04 / 2024

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden inşası için bahar ve yaz aylarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin şehirlerinin yeniden inşası yolunda önemli mesafe kaydetmek istediklerini söyledi.

Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Birinci Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Forumu"nda yaptığı konuşmada, şehirlerin yeniden inşası sürecinin ülke genelinde devam ettiğini belirtti.

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı ndan flaş açıklama!

Bu sürecin önemli bir bölümünü deprem bölgelerinde gerçekleştirildiğini ve başarılı sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi sıra, diğer şehirlerimize de aynı başarıyı taşımakta. Bu amaçla, kentsel dönüşüm projelerine hız kazandırıyoruz. İstanbul'da yaptığımız gibi, her ilimizin kendi özgün yapısına uygun projelerle yenilenmesini istiyoruz. Böylece hem şehirlerimiz güzelleşecek, hem de vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecek."

Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra şehirlerin ulaşım, su ve enerji gibi altyapı sorunlarının da çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Son olarak, Erdoğan, şehirlerin yeniden inşası sürecinde sadece devletin değil, özel sektörün de önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

İşte konya dair diğer ayrıntılar ...


Geri Dön