15 / 05 / 2024

Şeker, yağ, undan sonra bir zam da ona! Mutfağın demirbaşının fiyatı uçtu

Şeker, yağ, undan sonra bir zam da ona! Mutfağın demirbaşının fiyatı uçtu

Türkiye'de artan enflasyonla birlikte vatandaşların alım gücü giderek düşmekte. Özellikle dolar kurundaki yükselişle gıda ürünlerine peş peşe zam geliyor. Gelen zamlara bir yenisi daha geldi. İşte haberin ayrıntıları...



"ORADA BİR RANT VAR DEMEKTİR"
Artan fiyatlar sonrası sosyal medyada üreticilerin kendi aralarında anlaşma yaptığı öne sürüldü. Çıkan iddialar üzerine Rekabet Kurulu Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’ne (YUMBİR) üye 13 birliğe ve 12 üreticiye soruşturma başlattı. Adını vermeyen sektör üreticilerinden biri ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz iki senedir batıyoruz, kriz var burada diye feryat ederken bize kulaklarını kapatanlar şimdi yüksek fiyatlardan üreticiyi sorumlu tutamazlar. Yem, elektrik, nakliye, paketleme masrafları direkt olarak dolara bağlı ve dolar bir yılda yüzde 100’den fazla değerlenmişken zam yapmadan nasıl üretim yapabilecektik ki?” ifadelerini kullanırken bir üretici kendisinden 50 kuruşa aldığı yumurtayı 1.5 TL'ye sattığını, aracıların üreticilerden daha çok kar ettiğini söyledi ve “Benden 48-49 liraya çıkan 30’lu yumurtanın fiyatı ambalaj ve nakliye eklenince 53 liraya çıkıyor. Markette 65 liraya kadar satılıyorsa normal fiyattır. Onun üstündeki fiyatlar sorunludur. Orada bir rant var demektir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön