05 / 05 / 2024

Şekerde karne dönemi başladı: Fabrikalar durma noktasına geldi

Şekerde karne dönemi başladı: Fabrikalar durma noktasına geldi

Piyasada yaşanan şeker sıkıntısı meyve suyu üreten fabrikalar başta olmak üzere tatlı sektöründe makinaları durma noktasına getirdi. Türk Şeker'de karne dönemi başladı. Sanayiciler şeker bulamamaktan ötürü Türk Şeker'e veryansın etti.



Dünya gazetesinin haberine göre, Adana ve Sakarya fabrikalarında meyve suyu, gazlı içecek, enerji içeceği, soğuk çay gibi ürünler üreten Oğuz Gıda’nın bağlı olduğu Oğuz Holding Genel Müdürü Osman Nuri Oğuz, şekerleme üreten bütün sanayicilerin şeker bulmakta zorlandığını söyledi. Oğuz, “Pazarın yüzde 50’si Türkşeker’in elinde ve bana haftada sadece 25 ton şeker veriyor, oysa benim aylık tüketimim bin 500 ton” dedi.

TÜRK ŞEKER'İN ELİNDE 450 BİN TON ŞEKER VAR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin ‘yeterli şekerimiz var’ açıklaması yaptığını, Türkşeker’in elinde 450 bin ton şeker olduğunu ancak piyasaya kısıtlı mal verdiğini ifade eden Oğuz, “100 ton şeker istiyoruz, haftada bir araba verebilirim diyor, çok komik. Türkşeker marketleri fonluyor, onlara mal veriyor, fabrikalara ise sınırlıyor. Türkiye’de şeker kullanan tüm üreticilerde üretim durma noktasına geldi” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön