01 / 09 / 2024

Selçuk Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli atıldı!

Selçuk Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli atıldı!

2 milyon liraya mal olacak merkezin temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar 27 milyonluk yatırım yapılan ilçede bu miktarın 40 milyon lirayı bulacağını söyledi





Selçuk'ta  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyon liraya mal olacak kültür merkezi ve cemevinin temeli atıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk'a bugüne kadar 27 milyon liralık yatırım yapıldığını, bunun 40 milyon lirayı bulacağını belirti. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında hayata geçirdiği kültür ve cemevi projelerinin 4'üncüsünün temelini Selçuk'ta attı. Temel atma törenine Başkan Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi Selçuk Belediyesi Halkoyunları ekibi de gösteri sundu. 


Yatırımları anlattı

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2004 yılından bu yana Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İZSU Genel Müdürlüğü olarak Selçuk'a 27 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Fen İşleri Daire Başkanlığı 25 milyon 750 bin liralık yatırımla ilçeye 16 bin ton asfalt serdi. 60 kilometre üretim yolu yaptı. Toptan Çözüm Projesi kapsamında 14 Mayıs, Atatürk, Cumhuriyet, Zafer ve İsabey mahallerinde 4 kilometrelik 12 adet yol, 2 adet park, 600 metre mezarlık yolu ve mezarlık içi düzenledi. Selçuk İtfaiye binası yapıldı. Meyve İşletme ve Soğuk Hava Deposu ile eğitim tesisine 2.5 milyon liralık nakdi yardımla proje desteği verdi. İZSU Genel Müdürlüğü de 1 milyon 250 bin liralık yatırımla 15 kilometre uzunluğunda içme suyu, 5 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşedi" dedi.


Ülgür: Projeler gecikti

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Selçuk, 8 bin 500 yıllık bir ilçe. Roma İmparatorluğu'na başkentlik yapmış önemli bir liman kenti. Limanın İzmir'in içinden kaldırılmasına iyi örnek olabilecek bir kent. Efes ders alınacak bir kent. Büyükşehirliler bundan ders almalı. Bu coğrafya inançlara, ibadetlere saygı gösteren önemli bir coğrafya. Cenaze törenlerini bile bu kadar geciktirdiğimiz için Alevilerden özür dilerim" dedi. Ülgür, yeni projeler için istedikleri kredilerin siyasi girişimler nedeniyle iptal edildiğini ve projelerin geciktiğini, Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 40 milyon liralık Meyve Paketleme Tesisi ve üniversite kuracaklarını müjdeledi.


2014'ün Nisan ayında hizmete açılacak

Bodrum katında otopark, mutfak ve tuveletler, zemin katında avlu, konferans ve yemek salonu, birinci katında çok amaçlı salon, eğitim odaları, okuma odası ve idari ofislerin bulunacağı 3 katlı kültür merkezi, 2 milyon 336 bin liraya mal olacak. Cumhuriyet mahallesinde bin 473 metrekarelik alan üzerinde yer alacak merkez, 2014 yılı Nisan ayında bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.


"Bizi çağırmamak için 'toplantı iptal' dediler"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapanacak İzmir İl Özel İdaresi'nin mallarını paylaştırmak için Valilik tarafından oluşturulan komisyonda Bayındır'daki bir arazinin tahsisinin görüşülmesi için yapılan toplantı konusunda kendilerine davet geldiğini ancak daha sonra toplantı 'iptal edildi' denildiğini söyledi. 


'Vali açıklama yapmalı'

Ancak toplantının kendilerinden gizli olarak yapıldığını söyleyen Kocaoğlu, "Özel İdare'nin malları İzmir'in ve yerelin malı. Bu malları koruruz. Gelecek kuşaklara hizmet etmesi için kullanırız. Satıp da borç kapatmayız, peşkeş çekmeyiz. Yani 'ham' yapmayız. Perşembe günü Valilik'ten bir yazı geldi. Bayındır'da küçük bir arazi tahsis edilecek. Bizi de çağırmışlar. 'O kadar konuştuk ama demek ki çağıracaklar' dedik. Ardından iptal edildiğini söylediler. Sonra öğrendik ki toplantı yapılmış. Bizi çağırmamak için iptal edildiği söylenmiş. Arayıp gerekçesini sorduğumuzda 'belediye başkanına gerek yoktu' denmiş. Bugün belli görevlerde olanlardan 50 misli devlet ahlakını bilirim. Bunun açıklamasını, o toplantıya çağıran İzmir Valisi yapmak zorunda" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön