28 / 07 / 2024

SGK resmen açıkladı! Milyonlara erken emeklilik müjdesi geldi! 

SGK resmen açıkladı! Milyonlara erken emeklilik müjdesi geldi! 

Türkiye'de emekli olabilmek için  yaş şartının, sigortalılık süresi şartının ve prim ödemesi şartının yerine getirilmesi isteniliyor. Peki, söz konusu şartlar sağlanmadan emeklilik mümkün mü? İşte erken emeklilik için gereken formüller...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Borçlanma formülleri ile erken emeklilik

Erken emeklilik formüllerden biri, borçlanma formülü olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu formülde çeşitli nedenlerden dolayı çalışma hayatına ara vermiş olan kişilerin borçlanması ve bu şekilde de prim ödemelerinin doldurulması imkanı sunuluyor. Bu şekilde kişilerin, emekli olma süresi bir nebze de olsa öne çekilebilir.

 SGK resmen açıkladı! Milyonlara erken emeklilik müjdesi geldi! 

Borçlanma formülü ile erken emeklilik için belirlenen alt başlıklar şu şekilde:

"-Askerlik Borçlanması
-Doğum Borçlanması
-Ücretsiz İzin Borçlanması
-Yurtdışı Borçlanması
-Staj Dönemi Borçlanması
-Fahri Asistanlık Stajı Dönemi Borçlanması
-Lokavt ve Grevde Geçen Sürelerin Borçlanması
-Avukatlık Stajı Borçlanması"

Bu alt başlıklarda belirtilen tüm borçlanma yöntemleri, iş hayatına ara vermek zorunda kalmış veya staj dönemlerinde uygulanan SGK yönetmeliği gereğince primleri ödenmemiş kişiler için geçerlidir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön