29 / 04 / 2024

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

Yükselişte olan enflasyon ve bütçelerin daralması nedeniyle pek çok vatandaşın yaşadığı ödeme güçlüğüne nefes aldıracak haber geldi. Şubat ya da Mart ayında af çıkabileceği belirtildi.



Kamuoyunun beklentisi, yeni af tasarısının bir önceki aftan da kapsamlı olması şeklinde olurken, yapılan çalışmanın seçim öncesinde, yani şubat ya da mart ayında çıkarılacağı yönünde. Bu konuda nihai kararın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği belirtiliyor.

Torba yasada yer almak üzere, çek mağdurlarını kapsayacak bir çalışma yapıldığı da gelen haberler arasında. Bunun dışında, ehliyetine el konulan vatandaşlar için bir düzenleme yapılacağı da konuşuluyor.

VERGİ GELİRİ 3 KATI BULDU

Geçen yıl başında 1 trilyon 250 bin TL şeklinde öngörülen vergi gelirleri, 2023 yılında 3,8 trilyona yükseldi. Bu sene vergi gelirleri tam 3 kat artırılırken, 2023 yılında vergi kalemlerine ödenmesi gereken tutarlar ise şöyle;

Motorlu taşıt araçları 204 milyar Türk Lirası , tütün mamulleri 126 milyar Türk Lirası, petrol ve doğalgaz ürünlerinden 85 milyar Türk Lirası, alkollü içkilerden 55 milyar Türk Lirası, dayanıklı tüketim malları 36 milyar Türk Lirası, özel iletişim vergisi 20 milyar Türk Lirası, şans oyunlarından da 13 milyar Türk Lirası vergi alınacağı öngörülüyor.

 Beklenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) toplamı da 512 milyar Türk Lirası oldu.

 SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

BANKALAR EMEKLİYE 20 BİN TL VERECEK

Emekli vatandaşları mutlu edecek haberler gerek özel bankalardan gerek Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) gelmeye devam ediyor. Özel bankalar, maaşını taşıyan emekliye 20 bin TL promosyon vermeye hazırlanıyor.

Özellikle emeklilik sistemine EYT ile giriş yapacak 2 milyon 250 bin vatandaşı çekmek ve müşterileri yapmak isteyen özel bankalar,  promosyon miktarına yönelik çalışmalarında son noktaya geldi.

Milyonlarca ücretliye büyük şok! 15 Ocak’a yetişmiyor!

Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

Milyonlarca kişi ikramiye gibi ödeme alacak!  Bakanlık 38 farklı destek ödemesi açıkladı, birinde siz de olabilirsiniz!

Borsa'ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!


Geri Dön