04 / 05 / 2024

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

Edinilen bilgiye göre, SGK'da mesai saatlerinin uzatıldı. EYT başvurularındaki yoğunluk sebebiyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı ve buna karşılık SGK çalışanlarına müjdeli bir haber geldi.



Düzenlemenin, EYT işlemlerinden kaynaklı yoğunluk sebebiyle yapıldığı ifade edildi.

SGK çalışanlarının fazla mesai ücreti, ocak ayında yapılan düzenlemeyle birlikte beş katına çıkarılmış ve ayda 50 saat fazla mesai ücreti almalarına için düzenleme yapılmıştı.

Yeni düzenleme ile saatlik fazla mesai ücreti ile birlikte bir ayda yapılabilecek fazla mesai süresi de artırıldı.

BAKAN BİLGİN'DEN MESAİ ÜCRETİ AÇIKLAMASI!

Konu ile ilgili birtakım açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışı ile birlikte emeği korumayı sürdürüyor. EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarımıza ilave fazla mesai ücreti verilecektir. Hayırlı olsun” şeklinde ifade etti.

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

SGK KAÇTA AÇILIYOR VE KAÇTA KAPANIYOR?

SGK'nın sunduğu hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde ya da öğleden sonra SGK'nın yolunu tutmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çalışma saatleri ise şöyle:

SGK ÖĞLE ARASI SAATİ

08.30 / 17.00 arasında hizmet veren SGK'da 12.30 itibarıyla öğle arasına girilmekte olup, 13.00'da öğle arası son buluyor.

Açılış Saati: 08.30
Kapanış Saati: 17.00

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

Merkez Bankası geçen yıl toplam ne kadar para bastı?

EYT’lilerin maaşı gecikecek mi? İşte yetkili isimden çok konuşulacak açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön