06 / 05 / 2024

SGK'dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

SGK'dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı. Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...



3 GÜN İÇERİSİNDE SGK'YA BİLDİRİLMELİ

Bu ödemeyi alabilmek için her şeyden önce hastalık ile çalışma arasında illiyet bağının bulunması gerekli. Meslek hastalığının iş sebebiyle yaşanıp yaşanmadığının belirlenmesi için SGK tarafından tespit edilen hastanelerden sağlık kurulu raporu alınması ve bu raporun SGK sağlık kurulu tarafından da onaylanması gerekiyor. İşveren SSK'lı çalışanının durumunu öğrendiği andan itibaren 3 günde, Bağkur'lunun ise aynı sürede kendisinin SGK'ya bildirim yapmak zorunda olduğu belirtildi. 

SGK dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

SGK NE KADAR AYLIK BAĞLIYOR?

Meslek hastalığına yakalanan ve bu sebeple çalışma gücünü en az yüzde 10 oranında yitirenlere sürekli iş göremezlik geliri ödeniyor. Bu gelir; tam iş göremezlik durumunda kişinin brüt ücretinin yüzde 70'i oranında belirlendi. Hastalık sebebiyle çalışma gücünü yüzde 10, yüzde 20, yüzde 30, yüzde 40 gibi kısmi oranda yitirenlere bağlanacak ödeme miktarı da kişinin brüt ücretinin yüzde 70'i, iş göremezlik derecesiyle çarpılarak hesaplanıyor. Örneğin; brüt ücret 8 bin TL ise bunun yüzde 70'i, 5 bin 600 TL yapıyor. Yani tam iş göremezlik durumunda ödemesi yapılacak miktar 5 bin 600 Türk Lirası oluyor. Çalışma gücü kaybı yüzde 30 ise 1.680 TL aylık ödeniyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön