07 / 05 / 2024

SGK'dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

SGK'dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı. Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...



GÜNLÜK KAZANCIN YARISI ÖDENİYOR

Meslek hastalığı olan çalışana tedavisi süresinde 'geçici iş göremezlik ödeneği' sunuluyor. Çalışan meslek hastalığı sebebiyle engelli duruma gelirse, 'sürekli iş göremezlik geliri' ödeniyor. Meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden çalışanların eş ve çocuklarına da 'ölüm aylığı' bağlanıyor. Geçici iş göremezlik ödeneği; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise üçte ikisi şeklinde ödeniyor.

SGK dan milyonlara müjde! 5 bin 600 TL maaş bağlanıyor!

A Haber'de yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından meslek hastalıkları nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere maaş bağlanıyor. Fakat çalışma gücünü yitimeden de SGK'nın oluşturduğu  imkanlarından faydalanılabilir. Birçok hastalık ve rahatsızlıklar için doktor onayı aracılığıyla iş göremezlik raporu alınabiliyor. SGK, sigortalılara sağladığı sağlık hizmetlerini Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) tek tek açıklıyor. Fakat ne yazık ki SUT'un vatandaş tarafından anlaşılması mümkün olmaması gibi bi unsur bulunuyor ve ne tek başına hekim, ne de tek başına bir sosyal güvenlik uzmanı tarafından tam manasıyla değerlendirmeye alınamıyor. İşin doğası gereği Latince terimlerin ve tıbbi ifadelerin bulunduğu SUT, tıp ve sosyal güvenlik uzmanlarının beraber çalışma sürdürmesiyle tam anlamıyla anlaşılabiliyor. SGK, sağlıkta SUT'ta sıraladığı sağlık hizmetlerini, yol, gündelik ve refakatçi harcamalarını gideriyor. Listede ilgili raporların varlığı durumunda fizik tedaviden, kaplıcaya kadar pek çok uygulama bulunuyor.

Emekliler için büyük fırsat! Kredi faizleri düştü...

Kredi puanı 1200'ün altında olanlar dikkat! Bankalardan sevindirecek haber geldi!

Altın ve gümüşte kritik hamle! Yatırımcılara şok haber!

4 bankadan acil ihtiyaç kredisi müjdesi! 50 bin TL...

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön