28 / 04 / 2024

Sigorta yaptıracaklar dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Sigorta yaptıracaklar dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Dikkat!! Hemen her alanda var olan dolandırıcıların yeni adresi sigorta sektörü oldu. Türkiye Sigorta Birliği de, konuyla ilgili çok önemli bir açıklama yaparak, vatandaşlardan dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Türkiye’de son dönemlerde cazibesi artan sigorta sektörü, dolandırıcıların da yeni geçim kapısı oldu. Yeni yöntemle dolandırıcıların sahte poliçe sattığı ve hem vatandaşı mağdur ederken hem de sektöre önemli zarar verdiği bildirildi.

Sigorta yaptıracaklar dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, dolandırıcıların birliğin ismini kullanarak sahte sigortacılık faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Bu kişilerin sahte poliçe ile dolandırcılık yaptıklarını vurgulayan Benli, özellikle banka teminat mektubuna alternatif bir finansal enstrüman niteliği taşıyan kefalet sigortasına yönelik "sahte işlemler" ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Kefalet sigortasının, sektörün finansal sistem içerisindeki önemini ve potansiyelini gösteren kıymetli bir ürün olduğuna işaret eden Benli,  bilinirliği artan bu ürüne olan talebin de artış gösterdiği kefalet sigortası, dolandırıcıların da dikkatini çektiğinin altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön