30 / 04 / 2024

Sömestrde Uludağ'dan önce Bulgaristan doldu!

Sömestrde Uludağ'dan önce Bulgaristan doldu!

Yarı yıl tatilinde Türkler Bulgaristan'a akın edecek. Sömestr tatilinde Uludağ'da bir gecelik konaklama fiyatına 1 haftalık ulaşım dahil tatil imkanı sunan Bulgaristan turları dolmak üzere...



Yarı yıl tatilinde Türkler Bulgaristan'a akın edecek. Sömestr tatilinde Uludağ'da bir gecelik konaklama fiyatına 1 haftalık ulaşım dahil tatil imkanı sunan Bulgaristan turları dolmak üzere.



ÖNÜMÜZDEKİ hafta sonu başlayacak olan yarı yıl dönemi kış turizm merkezlerini canlandırdı. Kayak merkezlerinde doluluk oranı yüzde 60'a ulaşırken, yerli turist cazip fiyatlar nedeniyle Bulgaristan'daki turları doldurdu. Yarı yıl tatilinin başlamasına kısa bir süre kala 15 günlük tatili çocuklarıyla değerlendirmek isteyen birçok aile, özellikle kış turizminin yapılacağı mekanları tercih ederken, turizmciler de hareketli günler yaşıyor. 


Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan'ın açıklamasına göre, Uludağ, Palandöken, Erciyes, Kartalkaya, Sarıkamış'ta otellerde doluluk oranları yüzde 60'lara ulaştı. Batı Karadeniz, Kapadokya, Eskişehir gibi destinasyonlar için hazırlanan 1-2-3 gecelik turlar da sömestr döneminin talep alan ürünleri. Ancak bu yarı yıl tatilinin en gözde tatil merkezi Bulgaristan olacak. Son yıllarda uygun fıyatlan nedeniyle aldığı taleple öne çıBelma Toprak kan Bulgaristan'ın Bansko ve Borovetz kayak merkezlerini bu yıl Türk tatilciler dolduracak. Turizm şirketlerinin Bulgaristan paketleri dolmak üzere. Bu talep artışmda en önemli etken fiyat olarak öne çıkıyor. Sözgelimi, sömestr tatilinde; Uludağ'da gecelik oda ulaşım hariç 450 TL. Aym dönemde Bulgaristan'da 1 haftalık kayak tum ulaşım dahil 250 ile 400 Euro arasında değişiyor. 


Kur kampanyaları başladı Sömestr için yurt dışında 3-4 ve 7 gece seçenekleriyle tur programları hazırladıklarını belirten Erkan, Bulgaristan Bansko'nun uygun fiyatlarıyla yurt dışında en çok tercih edilen yer olduğunu söyledi. Yurt dışı paket turların yüzde 80'inin satıldığını aktaran Erkan, Kıbrıs'ta tesislerdeki doluluk oranın yüzde 60'ı geçtiğini belirtti. Erkan, termal otellere talebin de geçen yıla göre yüzde 100 arttığını belirtti. 


KIŞIN YAZI YASAMAK İSTEYENLERİN ADRESİ FARKLI 


MİKA Tur Yurtdışı Turlar Direktörü Ercan Abitağaoğlu, sömestr tatilini yurt dışında geçirmek isteyenlerin öncelikle kayak paketlerini tercih ettiğini belirtti. Abitağaoğlu "Bulgaristan paketlerimiz dolmak üzere. Ayrıca Paris ile Disneyland paketleri de rağbet gören turlar arasında. Aileleri ile birlikte kıs mevsiminde yazı yasamak isteyenler ise Malpler'i tercih ediyorlar" diye konuştu. 


399 Euro'dan başlıyor Etstur Yurdısı Turlar Müdürü İlker Lanacı ise yurt dışında kayak bölgelerinin önceki senelere göre fazla dolu olduğunu belirterek, "Su anda en revaçta olan Bansko. Bansko turlarımız 3 ve 4 gece alternatifli olarak 399 Euro'dan başlıyor. Sömestrde ayrıca Benelux&Paris, Paris, Orta Avrupa, İtalya, Fas, Tunus, Hindistan, İspanya ve Güney Amerika, Küba turlarımız revaçta" dedi. 


Star Gazetesi 


Geri Dön