29 / 04 / 2024

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 10 ilde OHAL ilan edildi!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 10 ilde OHAL ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta peş peşe yaşanan iki ayrı deprem felaketinin ardından 10 ilde OHAL ilan edildiğini duyurdu. Peki bu karar ne anlama geliyor?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan deprem felaketiyle ilgili, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde çok önemli açıklamalar yaptı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 10 ilde OHAL ilan edildi!

Uzmanlar tarafından, yaşanan iki depremin istisnai yer hareketi olduğunun açıklandığını hatırlatan Erdoğan, “Coğrafyamızın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.

Erdoğan, Yaşanan bu büyük felaket nedeniyle depremin etkilediği 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup güvenlik güçlerinden çok sayıda personelin, arama-kurtarma çalışmalarında görevlendirildiğini vurgulayan Erdoğan, kara unsurlarındaki binlerce personelinin yanı sıra, Deniz Kuvvetleri’nden 10 gemi, Hava Kuvvetleri’nden 54 yüksek kapasiteli kargo uçağının arama-kurtarma, tahliye ve yardım malzemelerinin nakli çalışmalarında yer aldığını bildirdi.

“Emniyet teşkilatımız tüm unsurlarıyla zaten sahadadır” diyen Erdoğan “Jandarmamızın da binlerce uzman personelinin yanı sıra 26 kargo uçağı, sahil güvenlik komutanlığımız gemi ve botlarıyla afet bölgesinin her yerinde görev başındadır. Güvenlik korucularımız da çalışmalara katılmakta” diye konuştu.

Erdoğan, depremin etkilerinin detaylı tespiti için İHA'ları da devreye aldıklarını ve binlerce gönüllünün AFAD'ın koordinasyonunda bölgeye gitmekte olduğunu söyledi. Bunun dışında tüm belediyelerin ellerindeki araç gereçlerini bölgeye göndermekte olduğu bilgisini de veren Cumhurbaşkanı, altyapının yeniden ayağa kaldırılmasında görev alacak binlerce iş makinesinin de bölgeye doğru hareket halinde olduğunu aktardı.


Geri Dön