06 / 05 / 2024

Son dakika gelişmesi... Kredilerle ilgili BDDK'dan flaş açıklama!

Son dakika gelişmesi... Kredilerle ilgili BDDK'dan flaş açıklama!

Tüketici kredisi taksit sayıları için BDDK tarafından flaş bir açıklama yapıldı. BDDK kredi vade sınırları ile kredi kartı taksitlendirme sürelerinin değiştirilip değiştirilemeyeceğine ilişkin şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtildi.



TAKİPTEKİ ALACAKLAR 160 MİLYAR LİRAYA YAKIN
Bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 1 Temmuz itibarıyla bir önceki haftaya göre 614 milyon lira azalarak 159 milyar 896 milyon liraya düştü. Söz konusu takipteki alacakların 129 milyar 230 milyon lirasına özel karşılık ayrılmakta.

KREDİ VADE SINIRLARI İÇİN BDDK’DAN AÇIKLAMA
Milliyet’te yer alan habere göre, çok sayıda vatandaşın “kredi sicil affı ile yapılandırma hakkı verilmesi ve tüketici kredi taksit sayısının 60 aya çıkarılmasını” talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurduğu öğrenildi. Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır da konuyu BDDK’ya ileterek yapılacak bir şey olup olmadığı sorusunu sordu. BDDK, kredi vade sınırları ile kredi kartı taksitlendirme sürelerinin değiştirilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön