19 / 05 / 2024

Son hamle konut fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Son hamle konut fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım, yeniden faiz indirimi sürecine girilmesinin, bol ve ucuz para nedeniyle fırlayan konut fiyatlarında beklenen düzeltmenin gelmesine engel olacağını söyledi.



Yatırımcıların TL'den kaçarken döviz ve altın dışında yönelebilecekleri diğer iki alternatifin, gayrimenkul ve hisse senedi olduğunu kaydeden Yıldırım, faiz kararının konut satışlarının yüzde 13 düştüğü döneme denk geldiğine dikkat çekti. Faiz indirimi sürecine girilmiş olmasının, çok hızlı yükselen fiyatlar nedeniyle durgunlaşan konut piyasasında fiyatların gerilemesine ve düzeltme yapmasına engel olacağını ifade eden Yıldırım, fiyatların yükselmeye devam edebileceği uyarısında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön