08 / 05 / 2024

Son hamle konut fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Son hamle konut fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım, yeniden faiz indirimi sürecine girilmesinin, bol ve ucuz para nedeniyle fırlayan konut fiyatlarında beklenen düzeltmenin gelmesine engel olacağını söyledi.



Habetürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım, geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan faiz indrimi sürecinin 5 + 5 puan indirim süreci izlenerek yüzde 9'luk tek haneli faiz rakamına ulaşılabileceğini söyledi. Böylelikle tek haneli faiz hedefinin tutturularak seçime gidilebileceğini belirten Yıldırım. bu sürecin gayrimenkul ve hisse senedi piyasaları üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi. Politika faizinin düşmesine paralel olarak piyasa faizlerinin de düşmesi ve kredi kullanımlarında artışa gidilmesi halinde ekonomik büyümenin mümkün olabileceğini belirten Yıldırım, öte yandan enflasyonun körükleneceğini ve satın alma gücü düştüğü böyle durumlarda TL'yi eline alanın hemen kurtulmak isteyeceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön