25 / 08 / 2024

Son zamanlarda artan et fiyatları kontrolden çıkıyor mu?

Son zamanlarda artan et fiyatları kontrolden çıkıyor mu?

Et fiyatlarındaki yükseliş, hayat pahalılığından muzdarip olan kesimleri endişelendiriyor. Peki et fiyatlarındaki bu artış daha da sürecek ve söylenildiği gibi kontrol edilemez bir hale mi gelecek?,



Böylesi hafif bir fiyat kıpırdamasını bahane eden bazı kesimlerin söz konusu fiyat artışı üzerinden toplumda korkuya dayalı bir algı oluşturmaya çalıştığını iddia eden Hacıince, “Böylesi bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyorum” diye konuştu.

Son zamanlarda artan et fiyatları kontrolden çıkıyor mu?

“TÜRKİYE’NİN HAYVAN VARLIĞI KENDİ İHTİYACINI KARŞILAMAYA YETER”

Hacıince, kesimlik sığır ya da et ithalatı konusuna sıcak bakmadıklarının da altını çizerek, Türkiye’nin hayvan varlığının kırmızı et ihtiyacını karşılamaya yeteceğini savundu.

"Konsey olarak, bu tür söylemlerden rahatsızlık duyduklarını dile getiren Hacıince, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istediklerini söyledi. Her piyasanın arz ve talep dengesini kendisinin kurduğunu dile getiren Hacıince, “Talep noktasında durgunlaşan piyasada ne yapılırsa yapılsın, fiyatları anormal şekilde yükseltip, kontrolden çıkarmak kesinlikle mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi çılgın indirimi duyurdu! Peynir, çay, tavuk et fiyatları dip yaptı! 21 Aralık 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön